Peress ātrākais Saūda Arābijas "Grand Prix" kvalifikācijas braucienā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 27.marts 2022 8:40

"Red Bull" pilots Serhio Peress sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma Saūda Arābijas "Grand Prix" kvalifikācijas braucienā un pirmo reizi sāks sacīkstes no pirmās pozīcijas.

Peress bija ātrākais, par 0,025 sekundēm apsteidzot "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, kurš uzvarēja sezonas pirmajās sacensībās Bahreinas "Grand Prix". Trešais bija vēl viens "Ferrari" pilots Karloss Sainss, bet ārpus labāko trijnieka palika pasaules čempions "Red Bull" pilots Makss Verstapens.

Estebans Okons ("Alpine") bija piektais, bet sesto pozīciju ieņēma "Mercedes" pilots Džordžs Rasels. Septītais bija Fernando Alonso ("Alpine"), kuram sekojaValteri Botass, kurš tagad pārstāv "Alfa Romeo", bet devītajā vietā ierindojās Pjērs Gaslī no "AlphaTauri" vienības. Labāko desmitnieku noslēdza Kevins Magnusens ("Haas").

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons izstājās jau pirmajā kvalifikācijas daļā, neiekļūstot starp labākajiem 15 braucējiem.

Savukārt Miks Šūmahers ("Haas") piedzīvoja smagu avāriju. Neskatoties uz to, ka pilotu no trases prom aizgādāja neatliekamā palīdzība, viņa pārstāvētā komanda pēc tam paziņoja, ka pilota stāvoklis ir stabils un slimnīcā viņam tiks veiktas tikai pārbaudes, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti