Verstapens pēdējos apļos apdzen Leklēru un uzvar Saūda Arābijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 28.marts 2022 13:40

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas otrajā posmā - Saūda Arābijas "Grand Prix".

Lielāko daļu sacīkstes vadībā bija pirmā posma uzvarētājs Šarls Leklērs, tomēr trīs apļus pirms finiša Verstapens apdzina "Ferrari" pilotu un finiša taisnē neļāva Monako autosportistam atgūt līderpozīciju.

Trešais finišēja Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, bet ceturtais bija Verstapena kolēģis Serhio Peress. Lūiss Hamiltons ("Mercedes") samierinājās ar desmito pozīciju, bet viņa komandas biedrs Džordžs Rasels finišēja piektais.

Sacīksti no pirmās pozīcijas sāka Peress, kuram līdzās bija Leklērs, bet otro rindu aizņēma Sainss un Verstapens. Hamiltons sestdien izstājās jau pirmajā kvalifikācijas daļā un startēja no astotās rindas.

Peress startā noturēja savu līderpozīciju, taču pēc pirmo boksu apmeklējuma to zaudēja, jo uzreiz pēc tam avarēja Nikolā Latifī ("Williams"). Trasē devās drošības mašīna, kuras laikā pārējie piloti varēja doties pitstopā, nezaudējot savas pozīcijas.

Par līderi kļuva Leklērs, kuram sekoja Verstapens, Sainss un Peress. Sacīkšu beigās Verstapens pietuvojās Leklēram un septiņus apļus pirms finiša viņu apdzina pirmo reizi, taču nedaudz vēlāk sāncensis, izmantojot DRS, atguva līderpozīciju. 

Tomēr trīs apļus pirms finiša Verstapens vēlreiz pabrauca garām Leklēram, kurš pēdējā aplī uzrādīja ātrāko laiku, taču nespēja atgūt pirmo vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 45 punktiem ir Leklērs, kuram ar 33 punktiem seko Sainss, Verstapens ar 25 punktiem ir trešais, par trīs punktiem atpaliek Rasels.

Sacensības norisinājās par spīti tam, ka piektdien otrā treniņbrauciena norisi aizkavēja apmēram 20 kilometrus netālu notikušais sprādziens naftas bāzē, par ko atbildību uzņēmušies Jemenas hutiešu nemiernieki.

Iepriekšējā nedēļas nogalē sezonas pirmajā posmā Bahreinā uzvaru svinēja Leklērs, otrais bija Sainss, bet trešais - Hamiltons. Abi "Red Bull" piloti pēdējos apļos tehnisku problēmu dēļ bija spiesti izstāties.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti