"Ferrari" pilotiem pirmās divas vietas Monako "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 29.maijs 2022 8:39

"Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors sestdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Monako "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Monako pilots Leklērs savā mājas trasē 3,337 kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 11,376 sekundēs, kamēr spāņu braucējs Sainss no komandas biedra atpalika par 0,225 sekundēm.

Lielākā daļa no braucējiem gan savu pēdējo mēģinājumu veikt nevarēja - Serhio Peress ("Red Bull") septītā līkuma izejā avarēja, tādējādi trasē tika izkārti sarkanie karogi un kvalifikācijas trešā sesija 30 sekundes pirms beigām tika pārtraukta.

Tas gan Peresam netraucēja ieņemt trešo vietu un svētdienas sacīksti sākt no otrās rindas. Blakus meksikāņu braucējam ceturtajā pozīcijā būs viņa komandas biedrs un čempionāta līderis Makss Verstapens.

Piekto vietu ieņēma Lendo Noriss ("McLaren"), sesto Džordžs Rasels ("Mercedes"), aiz kuriem sekoja vairākkārtējie Monako uzvarētāji. Septītais bija divkārtējais Monako posma uzvarētājs Fernando Alonso ("Alpine"), no astotās pozīcijas startēs Lūiss Hamiltons, kurš Montekarlo trasē triumfējis trīs reizes, savukārt 2011. un 2017.gada Monako "Grand Prix" ieguvējs Sebastians Fetels ("Aston Martin") startēs devītais. Labāko desmitnieku noslēdza Estebans Okons ("Alpine").

Šaurajā Monako trasē, kurā bieži braucēji piedzīvo avārijas, arī kvalifikācijas pirmajā kārtā tika izkārti sarkanie karogi pēc Juki Cunodas ("AlphaTauri") nelielās saskares ar aizsargbarjeru.

Svētdienas sacensības sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika.

Pēc iepriekšējā posma par pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi ar 110 punktiem kļuva Verstapens un uz otro vietu ar 104 punktiem atkāpās Leklērs. 85 punktus guvis Peress, bet 74 punkti ir Raselam.

"Red Bull" arī kluva par līderi Konstruktoru kausā, kurā iekrājusi 195 punktus, bet "Ferrari" kontā ir 169 punkti.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti