Verstapens uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix"; "Ferrari" piloti nefinišē

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 12.jūnijs 2022 18:06

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotajā posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix".

Sacīksti no pirmās rindas sāka "Ferrari" pilots Šarls Leklērs un Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. Pēc starta pirmajā pagriezienā pa iekšmalu Peress apdzina Leklēru, kuram sekoja Verstapens un otrs "Ferrari" braucējs Karloss Sainss juniors.

Jau devītajā aplī sacīkste noslēdzās Sainsaim, kurš nobrauca malā vienā no "drošības kabatām", bet nākamajā aplī Leklērs devās boksos mainīt riepas. Divvadībā palika abi "Red Bull" braucēji un 15.aplī Verstapens apdzina Peresu, komandai braucējus brīdinot, lai tie pārāk asi necīnās. 

Piecus apļus vēlāk dzinēja problēmu dēļ izstājās tobrīd līderpozīcijā esošais Leklērs, turpinot "Ferrari" nedienas. Pēc abu "Ferrari" pilotu izstāšanās trešajā vietā nostabilizējās Džordžs Rasels no "Mercedes" komandas.

Pirmais trijnieks līdz finišam bija nemainīgs, uz ceturto vietu pakāpās Rasela komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš apdzina Pjēru Gaslī ("AlphaTauri"), bet sešinieku noslēdza Sebastians Fetels ("Aston Martin"). Tālāk sekoja Fernando Alonso ("Alpine"), astotais bija Daniels Rikjardo, devītais - Lendo Noriss (abi - "McLaren"), bet kā pēdējais pie punkta tika Estebans Okons ("Alpine").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 150 punktiem ir Verstapens, otrais ar 129 punktiem ir Peress, bet trešo vietu ar 116 punktiem ieņem Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 279 punkti, "Ferrari" palikusi ar 199 punktiem, bet trešā ar 157 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti