Verstapens uzvar Kanādas "Grand Prix" un nostiprinās kopvērtējuma vadībā

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 20.jūnijs 2022 10:19

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens svētdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītajā posmā - Kanādas "Grand Prix" - un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

Verstapens sestdien uzvarēja kvalifikācijā un svētdienas sacīksti sāka pirmajā rindā kopā ar pieredzējušo spāņu braucēju Fernando Alonso ("Alpine").

Startā Verstapens noturēja pirmo vietu, bet nedaudz vēlāk Alonso nācās piekāpties savam tautietim Karlosam Sainsam junioram ("Ferrari"). Tehnisku iemeslu dēļ jau astotajā aplī sacīkste noslēdzās Verstapena komandas biedram Serhio Peresam, kurš ir tieši nīderlandieša lielākais sāncensis čempionāta kopvērtējumā.

Virtuālās drošības mašīnas laikā Verstapens devās pitstopā mainīt riepas un 21.aplī atgriezās pirmajā vietā. Nākamais boksu apmeklējums nebija tik sekmīgs, jo viņš trasē atgriezās aiz Lūisa Hamiltona ("Mercedes"), kurš gan nākamajā jeb 45.aplī arī devās pitstopā pēc jaunām riepām.

Sacīkstes otrajā pusē pēc Juki Cunodas ("AlphaTauri") avārijas trasē devās drošības mašīna, kas pārējiem konkurentiem ļāva pietuvoties tā brīža līderim Verstapenam. Pēdējos desmit apļos Sainss līderim pietuvojās līdz mazāk nekā vienas sekundes atstatumam, tomēr Verstapens izcīnīja uzvaru. Trešajā vietā aiz Sainsa finišēja Hamiltons, bet ceturtais bija viņa komandas biedrs Džordžs Rasels.

Tālāk bija sacensības no pēdējās rindas sākušais Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuram sekoja divi "Alpine" piloti Estebans Okons un Alonso, aiz viņiem bija divas "Alfa Romeo" formulas ar pilotiem Valteri Botasu un Džou Guaņju, bet kā pēdējais pie punkta tika Lens Strols ("Aston Martin").

Verstapens ar 26 uzvarām tagad apsteidzis Džimu Klārku un Nikiju Laudu, bet ir viena panākuma attālumā no astotajā pozīcijā esošā Džekija Stjuarta.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti