Autosporta komanda ‘LV Racing’ prezentē pasaulē modernāko TCR klases automašīnu

 

Foto: Publicitātes attēls

LV Racing | 5.jūlijs 2022 10:21

Vakar, 4. jūlijā, Rīgas Motormuzejā tika prezentēta pasaulē modernākā TCR klases automašīna ‘Audi RS3 LMS TCR GEN2’, kuru savā īpašumā iegādājusies Latvijā straujāk augošā autošosejas komanda ‘LV Racing’.

Automašīnai izvēlēts unikāls dizains, kas izceļas un iekļaujas komandas kopējā tēlā, kuru pēdējos gados autošosejas sacensībās ir novērtējis neviens vien sporta entuziasts un profesionālis.

Prezentācijā piedalījās visa autošosejas ‘LV Racing’ komanda, Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvji, kā arī piloti, kuri ar šo automašīnu piedalīsies TCR grupas sacensībās Latvijā, kā arī ārpus tās.

Lauris Vīgants, komandas vadītājs: “Es teiktu tā, šis priekš mums ir labākais, ko par naudu iespējams nopirkt. Esam iegādājušies jaunākās paaudzes Audi sporta automašīnu. Iepriekšējais auto skrēja gana labi un neko vairāk nevarētu vēlēties, bet redzot komandas izaugsmi, mēs gājām uz priekšu. ‘LV Racing’ komanda, ja tā var teikt, ir traka - ir doma, ir mērķis un visi tajā esam uz visiem 100%, ejam un darām! Mūsu garāžā ir nonākusi 1 no 26 līdz šim saražotajām automašīnām, šajā gadā plānots sagatavot kopumā 60, bet tuvāko trīs gadu laikā to skaits nepārsniegs 100 visā pasaulē. Komandas galvenais uzdevums būs izprast šī auto nianses, jo šī jaunās paaudzes automašīna ļauj īpaši pielāgot to konkrētam braucējam, kas būtiski atvieglo braukšanu dažādos apstākļos. Salīdzinot ar iepriekšējo versiju, es teiktu, ka šai automašīnai ir veikti dažādi vērtīgi uzlabojumi. Esot ražotnē, Audi Sport inženieris atklāja, ka viņš ļoti lepojās ar to, ko viņi ir sasnieguši un paveikuši šī auto izstrādē.”

“Šogad plānojam startēt pēdējās divās Baltijas autošosejas čempionāta sprinta sacensībās, TCR ieskaitē, kā arī Pērnavas 6h izturības sacīkstēs. Noteikti pirms sacensību režīma aizvadīsim treniņus, kuri ir ļoti būtiski, lai spētu pielāgoties jaunajai automašīnai, ļoti svarīgi ir iegūt pēc iespējas vairāk datu, lai atklātu optimālāko regulējumu gan sprinta, gan izturības sacensībām. Es pieļauju, ka Audi ir strādājis, lai pilnveidotu jauno automašīnu, balstoties uz nepilnībām, kuras tika atklātas iepriekšējās paaudzes automašīnā – tas nozīmē, ka šis būs vēl labāks un konkurētspējīgāks modelis,” atklāj Ivars Vallers, starptautisku autošosejas sacensību dalībnieks, LV Racing pilots.

Valters Zviedris, Baltijas autošosejas čempions, LV Racing pilots: “Ir jauna automašīna, tāpēc būs jāiegulda daudz darba un jāpavada laiks treniņos, lai pierastu un tiktu pie laba ātruma. Es uzskatu, ka komanda ir augsta līmeņa, arī braucēji pieredzējuši, kopā mēs varam tikt līdz augstvērtīgam rezultātam. Diemžēl vēl nav izdevies doties trasē ar šo auto, tāpēc, braukšanas ziņā, grūti spriest par būtiskākajām atšķirībām starp jauno un iepriekšējo paaudzi, to uzzināsim praktiski izmēģinot. Uzzinot par niansēm automašīnā, patīkami pārsteidz, ka to varēs viegli pielāgot braucējam, uzskatu, ka tā ir ļoti svarīga nianse, jo izturības sacensībās piedalās divi vai vairāk piloti. Šogad primāri brauksim ‘BMW CUP’ sacensībās, noteikti aizvadīsim treniņus ar jauno Audi, bet, ja izdosies piesaistīt finansējumu, tad startēsim 6h izturības sacensībās Pērnavā. Sezonas noslēgumā norisināsies Starptautiskās Motoru sporta spēles, tās varētu saukt par autosporta olimpiskajām spēlēm. 2019. gadā pārstāvēju valsts komandu ar iepriekšējās paaudzes Audi citā autošosejas komandā, bet šajā sezonā vēlētos turp doties ar savu, ‘LV Racing’ komandu!”

Linda Medne, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre: “Šis ir ļoti nozīmīgs notikums, arī pie mums Latvijā ir ieradusies pasaules līmeņa autosporta tehnika un mēs varam lepoties, ka pašmāju piloti varēs sacensties ar to gan Latvijā, gan sacensībās Eiropā un pasaulē. Federācija priecājas, ka Latvijā ir komandas, kuras domā par izaugsmi un ir spējīgas nodrošināt pilotus ar tik augstas klases automašīnām un dot iespēju sportistiem parādīties arī starptautiskā mērogā!”

Ar šādu automašīnu, pasaules čempionātā 2022. gada sezonā, piedalās tikai Audi Sport rūpnīcas piloti. Kopumā, uz šo brīdi, ir saražotas 26 šādas automašīnas, to skaits ir limitēts. Nākamo trīs gadu laikā to skaits nepārsniegts 100 automašīnas visā pasaulē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti