Verstapens pēc Leklēra izstāšanās pārliecinoši uzvar Francijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 24.jūlijs 2022 20:22

Nīderlandes pilots Makss Verstapens svētdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Francijas "Grand Prix" - sacensībās.

Sestdien kvalifikācijas sacensībās labākais bija Šarls Leklērs ("Ferrari") un svētdienas sacīksti sāka no pirmās pozīcijas.

Leklērs daļu brauciena arī atradās līderpozīcijās, taču 18.aplī zaudēja kontroli pār automašīnu un iebrauca drošības barjerās, kā rezultātā izstājās no sacensībām. Īsi pēc tam uz pirmo vietu pakāpās Verstapens.

Nīderlandietis sacensību vidusdaļā jau bija iekrājis gandrīz četru sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Lūisu Hamiltonu no "Mercedes". Līdz finišam nīderlandieša pārsvars palielinājās līdz desmit sekundēm, izcīnot vieglu uzvaru, bet otrais finišēja Hamiltons.

Pēdējos divos apļos sīva cīņa par trešo vietu izvērsās starp Serhio Peresu ("Red Bull") un Džordžu Raselu ("Mercedes"), kurš apdzina savu sāncensi dažus apļus līdz finišam un nosargāja vietu uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu. Peresam nācās samierināties ar ceturto pozīciju.

Sainsam, kurš soda dēļ startēja no pēdējās rindas, izdevās pakāpties līdz pat trešajai pozīcijai, taču tajā brīdū viņam vajadzēja doties boksos, lai izciestu piecu sekunžu sodu un nomainītu riepas, pēc tam atkāpjoties uz septīto vietu. Līdz finišam viņam izdevās aizcīnīties līdz piektajai pozīcijai, kurā viņš arī noslēdza sacensības.

Sestais bija "Alpine" pilots Fernando Alonso, par vienu vietu zemāk finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), bet astoto vietu ieņēma Estebans Okons ("Alpine"). Devītajā un desmitajā vietā sacīkstes noslēdza attiecīgi Daniels Rikjardo ("McLaren") un Lenss Strols ("Aston Martin").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 233 punktiem ir Verstapens, otrais ar 170 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Peress.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 396 punkti, "Ferrari" seko ar 314 punktiem, bet trešā ar 270 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti