Valteram Zviedrim dubultuzvara Baltijas autošosejas čempionāta sacensībās Lietuvā

 

Foto: BATCC

BATCC | 5.septembris 2022 13:39

Svētdien, 4. septembrī Lietuvā, “Nemuno Žiedas” trasē Lietuvā tika aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāta ceturtais posms vairākās ieskaites klasēs. Sarežģītos sacensību apstākļos latviešu pilots Valters Zviedris svinēja uzvaru “BMW 325 CUP” klasē, kurā sacensību otrais brauciens tika pārtraukts masveida avārijas dēļ.

Kvalifikācijas braucienos uzvara tika lietuviešu sportistam Karolim Jovaišam, kuram blakus pirmajā starta rindā stājās Leo Messenger no Francijas. Valteram Zviedrim sestā pozīcija, Mārtiņam Lapiņam 8. vieta, bet Krišjānis Oskerko divpadsmitais.

Pirmajā braucienā Zviedrim padodas lielisks starts un no sestās vietas pēc pirmā līkuma ir ceturtais, bet jau otrajā līkumā tiek apsteigts arī igaunis Romet Reisin. Sacensību vadību droši kontrolē Karolis Jovaiša, Leo Messenger ir otrajā vietā līdz pat pēdējam aplim, kad dzinēja problēmu dēļ viņu apsteidz Zviedris un vēl vairāki konkurenti. Pēc finiša tiesneši lemj par desmit sekunžu soda piešķiršanu Jovaišam, kā rezultātā braucienā pirmais Zviedris, otrais Reisin, bet trešais vēl viens igauņu autosportists Sten Pentus. Mārtiņš Lapiņš finišē sestais, tūlīt aiz viņa Ričards Šubeckis.

Otrajā braucienā no pirmās starta vietas startē Valters Zviedris, kurš notur pirmo pozīciju, atvairot Romet Reisin mēģinājumus uz apdzīšanas manevru. Aizraujošas sacīkstes rīt septiņus apļus, kad notiek viena no lielākajām avārijām Baltijas autošosejas čempionāta vēsturē. Kauņas trases pēdējo līkumu veido no riepu ātruma slāpētāja, kuru nereti sacensību režīmā izsit no vietas, kas izraisa divu dzelteno karogu situāciju. Brīdī, kad līderi strauji samazināja ātrumu, sekojošais peletons vairs nespēja laicīgi samazināt ātrumu un izcēlās avārija, kurā vieta vairāk nekā 10 automašīnas un brauciens tika pilnībā apturēts pēc septiņiem aizvadītiem apļiem, piešķirot pusi no paredzētajiem punktiem par izcīnītajām vietām. Kā rezultātā braucienā pirmais Zviedris, kuram seko Reisin, Messenger, Pentus, Lapiņš un Šubeckis.

Braucienu kopvērtējumā uzvara Valteram Zviedrim, otrais Romet Reisin, trešais Sten Pentus. “Masters” kategorijā otrā vieta Matīsam Mežakam, kurš arī bija viens no cietušajiem masveida avārijā, bet trešā vieta Andrim Čatam. “Rookie” ieskaitē otrā vieta Krišjānim Oskerko.

Pēc četriem sacensību posmiem pārliecinošā čempionāta vadībā ir Valters Zviedris ar 352 punktiem, seko Karolis Jovaiša ar 287 un Romet Reisin ar 255. Krišjānis Oskerko, Ričards Šubeckis un Matīss Mežaks attiecīgi ir sestajā, septītajā un devītajā vietā Baltijasčempionāta kopvērtējumā.

Lielisks sniegums “BTC2” klasē Atim Veismanim, kurš spēcīgā konkurencē kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, piekāpjoties diviem lietuviešu sportistiem, bet apsteidzot čempionāta līderi Simo Lind un saglabājot intrigu par klases čempiona titulu līdz pat noslēdzošajam posmam Rīgā.

Ar uzvaru “V1600” klasē uz čempionāta kopvērtējuma trešo pozīciju pakāpies Kaspars Rudmiezis.

“BTC1” un “BTC3” klasēs uzvaras tika lietuviešu sportistiem – attiecīgi Laurynas Simonavicius un Aurimas Mistautas.

“Nankang Endurance Academy” divu stundu izturības sacensībās starp 19 komandām uz starta stājās arī vairākas Latvijas komandas. Trešo vietu “BMW 325 CUP” klasē izcīnīja “Rode Racing” komanda ar pilotiem Dmitriju Gorņevu un Artūru Sarmu. Sezonas līderi “Jūrmala/Papas sacīkšu komanda” šoreiz ceturtajā vietā. “ABC Race” klases ieskaitē uzvara “LDV Racing”.

Uzvara absolūtajā vērtējumā igauņu komandai “Lind Racing”, otrajā vietā lietuvieši “Diesel Power”, bet trešie “222 by Autopark”.

“ABC Race” sprinta sacensībās dubultuzvara braucienos uzvara kopvērtējumā Jānim Hānam, otrais Daniels Ungurs, trešā vieta Jurim Jaunciemam.

Baltijas autošosejas čempionāta noslēdzošais posms jau pēc trīs nedēļām – 24. un 25. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti