Baltijas drifta sezonas noslēgumā triumfē Rolands Bērziņš, finālā pārspējot Kristapu Blušu (+ FOTO)

 
Elīne Berķe | 13.septembris 2022 15:49

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Baltijas drifta čempionāta noslēgums. Moto apļa kalnos jeb Raganas katlā notiekošajā posmā uzvaru izcīnīja Rolands Bērziņš, finālā ar pārbraucienu pārspējot titulēto Kristapu Blušu.

Aizraujošajā Raganas katla konfigurācijā šoreiz tika aizvadīts ne vien PRO klases Baltijas čempionāta sestais un noslēdzošais posms, bet arī Livonijas un Lietuvas čempionātu piektais posms. Tāpat uz starta stājās Semi Pro klase, aizvadot Latvijas un Igaunijas čempionātu piekto posmu. PRO klasē uz starta stājās 34 dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, starp kuriem šoreiz bija arī “HGK” komandas pilots Kristaps Blušs, kurš šosezon sacensībās vēl nebija piedalījies.

Pēc sestdienas treniņiem svētdien tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros labāko sniegumu nodemonstrēja lietuvietis Kestutis Kelpša, aiz sevis atstājot igauni Kevinu Pesuru un Nikolasu Bertānu. Ņemot vērā, ka pie punktiem kvalifikācijā tika 27 braucēji, tad iepriekš minētie trīs, kā arī Rolands Bērziņš un lietuvietis Andrius Vasiļiauskas jau automātiski iekļuva TOP 16 kārtā.

Pēc TOP 32 sekoja aizraujošas TOP 16 cīņas, kurās tika piedzīvots kārtīgs saldais ēdiens Biķernieku mežā sanākušajiem skatītājiem. Uz starta viens pret otru stājās divi no Latvijas spilgtākajiem drifteriem – FIA IDC 2. vietas ieguvējs Nikolass Bertāns un Formula Drift posma uzvarētājs Kristaps Blušs. Ņemot vērā, ka Blušs ir bijis līdzās jaunā Bertāna karjeras pašos pirmsākumos, tad šo varēja nosaukt par “skolnieks pret skolotāju” cīņu. Vadošajā pozīcijā Bertāns demonstrēja labu braucienu, kuram ļoti cieši un agresīvi sekoja Blušs, savukārt otrajā braucienā Bertāns pieļāva kļūdu sekojot, tādējādi uzvara šoreiz pieredzējušajam Blušam.

Latviešiem šīs kopumā bija ļoti veiksmīgas sacensības, jo līdz TOP 4 spēja aizcīnīties veseli trīs Latvijas piloti. Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās Rolands Bērziņš ar Ivo Cīruli, kurā labāks šoreiz izrādījās Bērziņš, tādējādi iekļūstot finālā. Otrajā pusfinālā Blušs pārspēja igauni Kevinu Pesuru, kas attiecīgi nozīmēja tīru latviešu finālu. Jāatzīmē, ka tieši uz izšķirošajiem braucieniem uzlija lietus, kas jau tā izaicinošo konfigurāciju padarīju vēl sarežģītāku, jo pilotiem bija jāpielāgojas slidenajiem apstākļiem.

Finālā Bērziņš ar Blušu aizvadīja ļoti līdzvērtīgas cīņas, kas tiesnešiem lika pieņemt lēmumu par pārbraucienu. Lai arī pārbraucienā Blušs parādīja skaistu sekojošo braucienu, vadošā brauciena beigās viņš pieļāva kļūdu. Tādējādi Bērziņš, kurš visas dienas garumā bija uzrādījis pārliecinošu un stabilu sniegumu, izcīnīja emocionālu uzvaru. Ņemot vērā, ka šīs Blušam bija pirmās un vienīgās sacensības šajā sezonā, viņš no sacensībām prom devās labā noskaņojumā, atzīstot, ka arī šogad ir izdevies izcīnīt vismaz vienu pjedestālu. Trešās vietas duelī uzvaru pret Cīruli izcīnīja igaunis Pesurs, kurš attiecīgi kļuva arī par 2022. gada Baltijas čempionu.

Semi Pro klasē šīs sacensības pagāja igauņu zīmē, jo atšķirībā no PRO klases šeit līdz TOP 4 spēja aizcīnīties veseli trīs Igaunijas pārstāvji. Pirmajā pusfinālā igauņu savstarpējā duelī kvalifikācijas uzvarētājs Karel Piiroja pārspēja tautieti Michael Reiljan, savukārt otrajā pusfinālā igaunis Ragnar Viinapuu uzvarēja Aleksandru Muraju. Tiesa gan cīņā par trešo vietu Murajs demonstrēja fantastiskus braucienus, pārspējot Reiljan un ar trešo vietu izcīnot savu pirmo šīs sezonas goda pjedestālu. Finālā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Piiroja, tādējādi svinot uzvaru pār tautieti Viinapuu.

Lai arī Baltijas čempionāta sezona ir noslēgusies, 7. un 8. oktobrī Biķerniekos notiks Livonijas, Latvijas un Ziemeļeiropas čempionātu noslēdzošās sacensības. Uz starta stāsies ne vien spēcīgākie Baltijas pārstāvji, bet Biķernieku trasē solās ierasties arī vairāki viesi no Skandināvijas valstīm.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti