Ziemeļeiropas drifta čempionāta noslēgumā uzvaru izcīna Alkšārs, par Latvijas čempioniem kļūst Bērziņi 1

 
Elīne Berķe | 11.oktobris 2022 15:38

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās lielais Ziemeļeiropas, Livonijas un Latvijas drifta čempionātu sezonas noslēgums.

Uz starta stājās vairāk nekā 120 dalībnieki, kas aizvadīja cīņas Street, Semi Pro un PRO klasēs. Skaistu uzvaru PRO klasē izcīnīja Raivis Alkšārs, savukārt Semi Pro un Street klasēs uzvaras Dānielam Lācim un Armandam Šteinbergam.

Kuplā skaitā sanākušos skatītājus priecēja ne vien ievērojams dalībnieku skaits un aizraujošas cīņas, bet arī atvasaras cienīgi laika apstākļi. Gan piektdienas treniņi un kvalifikācija, gan arī sestdienas tandēmu cīņas tika aizvadītas bez lietus un skaistu saules staru pavadībā. Street klases kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Armands Šteinbergs, Semi Pro labākais rezultāts kvalifikācijā bija Jānim Bērziņam, savukārt PRO klasē pirmais kvalifikācijā Nikolass Bertāns.

PRO klasē šoreiz ļoti veiksmīga diena izvērtās latviešu braucējiem, jo līdz TOP 4 jeb labāko četriniekam spēja aizcīnīties trīs latviešu pārstāvji – Nikolass Bertāns, Raivis Alkšārs, Jānis Jurka – un igaunis Ao Vaida. Pirmajā pusfinālā Bertāns ļoti agresīvi iesāka sekojošo braucienu pret Alkšāru, tomēr pārmetiena brīdī bija pārāk tuvu un iztaisnoja savu automašīnu. Alkšārs kļūdas nepieļāva un attiecīgi iekļuva finālā, kamēr Bertānam atlika cīņa par trešo pozīciju.

Otrajā pusfinālā Jurka demonstrēja pārliecinošu sniegumu un spēja uzvarēt igauni Vaida, kurš pirms tam TOP 8 bija pieveicis savu tautieti Kevinu Pesuru. Jāatzīmē gan, ka Pesuram ar TOP 8 rezultātu pietika, lai nodrošinātu sev Livonijas čempiona titulu, pievienojot to jau iepriekšējā posmā izcīnītajam Baltijas titulam. Cīņā par trešo vietu Bertāns kļūdas nepieļāva un pārliecinoši izcīnīja uzvaru pār Vaidu, ļaujot noslēdzošajā posmā izcīnīto Ziemeļeiropas čempiona titulu nosvinēt ar goda pjedestālu. Finālā spraigā cīņā pārāks pār Jurku šoreiz izrādījās Alkšārs, kurš ar šo rezultātu sev sezonas griezumā nodrošināja otro vietu Latvijas čempionātā un trešo vietu Livonijas čempionātā. Jāatzīmē, ka par Latvijas PRO klases čempionu šajā sezonā kļuvis Rolands Bērziņš.

Tāpat kā PRO klasē arī Semi Pro latviešiem šoreiz izvērtās veiksmīgs posms, jo līdz TOP 4 spēja aizcīnīties trīs latviešu pārstāvji – Jānis Bērziņš, Dāniels Lācis, Elvijs Eihvalds – un igaunis Marko Magi. Pirmajā pusfinālā lielisku sniegumu demonstrēja Bērziņš, tiekot galā ar igauņu konkurentu, savukārt otrajā pusfinālā Lācim uzvara pār Eihvaldu. Cīņā par trešo vietu beigās uzvara tomēr igaunim Magi, kamēr ļoti aizraujošā, līdzvērtīgā un skaistā fināla cīņā uzvaru izcīnīja Lācis. Jāatzīmē gan, ka Bērziņš varēja gavilēt arī par otro vietu, jo ar to pietika, lai kļūtu par vēsturē pirmo Latvijas čempionu Semi Pro klasē.

Kā ierasts, tad Street klasē uz starta izgāja kuplākais dalībnieku skaits – 58 piloti. Labākos rezultātus kvalifikācijā uzrādīja Armands Šteinbergs, Emīls Segliņš un Daniels Baumanis, kamēr kopvērtējuma līderi Elvijs Kuļijevs un Henriks Duļbinskis ierindojās piektajā un attiecīgi 18. vietā. Kuļijevs tandēmus iesāka labi, uzvarot Gustavu Koržeņevski, tomēr jau TOP 16 klasē nācās piedzīvot zaudējumu. Līdzvērtīgā cīņā pret Jorenu Klintsonu tiesneši lēma par pārbraucienu, kurā beigās labāks izrādījās Klintsons. Ņemot vērā, ka Duļbinskis spēja aizcīnīties līdz TOP 4 kārtai, tad bija skaidrs, ka vēl pirms pašām izšķirošajām Street klases cīņām viņš sev bija nodrošinājis Street klases kopvērtējuma titulu.

Pirmajā pusfinālā kvalifikācijas uzvarētājs Šteinbergs pārspēja Klintsonu, kamēr otrajā pusfinālā Roberts Goldmanis izcīnīja uzvaru pār Duļbinski. Ļoti aizraujošā tandēmā, kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens, trešo vietu beigās izcīnīja Duļbinskis, atstājot Klintsonu ceturtajā vietā. Fināla cīņā Šteinbergs kļūdas nepieļāva un ar lielisku sniegumu pārspēja Goldmani. Street X tandēmos uzvaru izcīnīja Roberts Lipšāns, aiz sevis atstājot Ronaldu Šaltenu un Rihardu Jermaļonoku.

Lai arī sezona oficiāli ir noslēgta, jau šo sestdien, 15. oktobrī, Biķernieku trasē brīvā atmosfērā norisināsies Drift games. Tajās sportisti sacentīsies dažādās, izklaidējošās disciplīnās, tāpat arī savā starpā varēs sacensties visu trīs klašu pārstāvji.

 
Visi komentāri
 
Baac 12.oktobris 2022 11:29
0 2 Atbildēt

Kāds garlaicīgs sporta veids, man liekas, pat šautriņu mešana ir interesantāka.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti