Baltijas autošosejas čempionātā gaidāma aizraujoša sezona

 

Foto: BATCC.EU

BATCC | 4.marts 2023 8:22

Ar pieciem sacensību posmiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā tiks aizvadīts 2023. gada Baltijas autošosejas čempionāts. Pirmais sacensību posms tiks aizvadīts no 5.-7. maijam Pērnavā, Igaunijā, bet pirmās sacensības Rīgā gaidāmas no 7. līdz 9. jūnijam.

“Ir panāktas pēdējās vienošanās un esam priecīgi izsludināt 2023. gada sezonas kalendāru un uzsākt pilnvērtīgu gatavošanos sezonai, kas solās būt ļoti aizraujoša visās ieskaites klasēs. Prieks, ka turpinām sadarbību ar Ziemeļeiropas “Porsche GT3 CUP” seriālu un uzņemsim šo seriālu savās sacensībās jūnijā Rīgā un augustā Pērnavā. Abās Rīgas sacīkstēs būs sagaidāmi dažādi pārsteigumi – skatītājiem būs ko redzēt no autošosejas sporta patiesās esences!” saka Baltijas čempionāta rīkotājs Andis Meilands.

Neprognozējami rezultāti un bezkompromisa cīņas raksturo Baltijas autosporta konkurences bagātāko – BMW 325 CUP klasi. Gaidāmajā sezonā nestartēs aizvadīto divu gadu čempioni Valters Zviedris un Karolis Jovaiša, kas nozīmē jaunus varoņus un uzvarētājus uz pjedestāla. Katrā sacensību posmā sagaidāmi ne mazāk kā 30 dalībnieki uz starta. Grūti prognozēt ne tikai visa čempionāta, bet arī “Rookie” un “Masters” kategoriju uzvarētājus. Sportisti aktīvi gatavojas garāžās un ir gatavi uzsākt sagatavošanos sacensībām trasē, tiklīdz atļaus laika apstākļi.

Budžetam visdraudzīgākajā “BMW 116 Trophy” klasē gaidāms pieaugums ar dalībniekiem no Lietuvas un Igaunijas, apliecinot, ka mono klases ideja ar vienotiem tehniskiem noteikumiem un autosportam minimālu budžetu ir pareizais risinājums.

Sagaidāms arī dalībnieku pieaugums sešu stundu izturības sacīkstēs, kur 2-5 braucēju lielai komandai ir iespējas apvienot individuālos budžetus un kopā piedalīties zem vienas komandas karoga. Šajās sacensībās vēsturiski dominē lietuvieši, bet 2023. gadā gaidāmas arī jaunas komandas no Latvijas. Tā “NSM Racing” komandas pārstāvis Ikars Putniņš saka: “Sešu stundu izturības sacīkstes ir lielisks veids, kā vienā komandā apvienoties domubiedriem, draugiem, vai mūsu gadījumā – brāļiem. Pēc garāka posma Zviedrijas autosportā, atgriežamies Baltijā un pārstāvēsim Latviju šajās sacīkstēs. Nepieciešamais budžets ir līdzīgs Zviedrijas sacīkstēm, bet vēlamies startēt Baltijas valstīs.”

“DeWALT Grand Prix” būs pirmās sacensības Latvijā gaidāmajā sezonā. No 9. līdz 11. jūnijam skatītājiem būs pieejama plaša un daudzveidīga programma – sākot ar ierastajām Baltijas autošosejas čempionāta klasēm, kuras papildinās “NEZ Porsche Sprint Challenge” seriāls ar vismaz 15 dalībniekiem no Somijas, Lietuvas, Igaunijas un cerams arī no Latvijas. Kā arī pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezīsies “Formula Junior” vēsturisko formulu seriāls, kas pulcē dalībniekus no visas pasaules. Unikāla autosporta izrāde pašmāju Biķernieku trasē.

Bet sezona noslēguma sacensībās no 22. līdz 24. septembrim Rīgā norisināsies Ziemeļeiropas “Legends” automašīnu finālsacensības, kur neitrālā sacensību trasē satiksies somu un zviedru sportisti, kas šajā klasē ir ātrākie pasaules mērogā. “Legends” automašīnas jau ir iemantojušas vietējo skatītāju simpātijas pēc vizītēm Biķernieku trasē.

Baltijas autošosejas čempionāts(Baltic Touring Car Championship) zem viena sacīkšu seriāla karoga apvieno Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālos čempionātus pulcējot ievērojamu dalībnieku skaitu no Baltijas valstīm un Somijas. Sacensībās iespējams startēt ar dažādām sportam sagatavotām automašīnām vairākās ieskaites klasēs – sākot no 1600 ccm dzinēju tilpuma līdz pat Lamborghini rūpnīcas automašīnām.

2023. gada Baltic Touring Car Championship kalendārs:

1. Pērnava, “Porsche Ring”, 5.-7. maijs.

2. Rīga, “Biķernieki”, 9.-11. jūnijs

3. Kauņa, “Nemuno Ziedas” 7.-8. jūlijs

4. Pērnava, “Porsche Ring”, 18.-20. augusts

5. Rīga, “Biķernieki”, 22.-24. septembris.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti