Leklērs Azerbaidžānas "Grand Prix" sāks no pirmās starta vietas 1

 
Nozare.lv | 29.aprīlis 2023 8:31

Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijā, apsteidzot pasaules čempionu nīderlandieti Maksu Verstapenu.

Pēc vienīgā treniņa kvalifikācijā svētdienas sacensībām uzvarēja Leklērs, apli veicot minūtē un 40,203 sekundēs.

Viņam blakus svētdien sacensības uzsāks Verstapens, kurš atpalika 0,188 sekundes. Viņa komandas biedrs Serhio Peress startēs no trešās vietas, ātrākā laika autoram zaudējot 0,292 sekundes.

Ceturtais finišēja Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss (1:41,016), piektais - pasaules eksčempions brits Luiss Hamiltons (1:41,177) un sestais - vēl viens bijušais pasaules čempions spānis Fernando Alonso (1:41,253).

Tikai 11. bija "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels.

Vienīgajā piektdienas treniņā pirms kvalifikācijas sacensībām ātrāko laiku uzrādīja Verstapens, kurš apli veica minūtē un 42,315 sekundēs.

Sākotnēji vadībā izvirzījās Serhio Peress, tad vadību pārņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), bet Luisam Hamiltonam uz boksiem nācās doties bremžu problēmu dēļ, Džordžam Raselam sekojot savam "Mercedes" komandas biedram.

Juki Cunoda pirmajās 15 minūtēs piedzīvoja sagriešanos Baku trasē, viņa "AlphaTauri" labajai aizmugurējajai riepai saplīstot gabalos.

Pēc tam Pjēra Gasli vadītajam "Alpine" bolīdam aizmugurē parādījās liesmas. Pilots mēģināja savu automašīnu nogādāt atpakaļ boksos, taču, ugunij ātri pieņemoties spēkā, viņš izlēca laukā no tās, un pirmo reizi nedēļas nogalē tika vicināts sarkanais karogs.

Kā nākamais trasē apstājās Kevina Magnusena "Haas" braucamais, atkal pilotiem savā priekšā ieraugot sarkano karogu.

Kad sesija atsākās pusstundu līdz beigām, "Alpine" otra pilota Estevana Okona automašīna atgriezās garāžā "piesardzības nolūkos".

Pēdējās desmit minūtēs piloti cīnījās par vietu augstāk, Verstapena laiku apsteidzot Peresam.

Kad bija atlikušas piecas minūtes līdz sesijas beigām, Šarls Leklērs iespraucās starp abiem "Red Bulls" braucējiem, "Ferrari" pilotam piekāpjoties Verstapenam vien 0,037 sekundes.

Trešais ar 0,139 sekunžu atpalicību no komandas biedra bija Peress, Karloss Sainss ("Ferrari") ieņēma ceturto vietu, Lendo Noriss ("McLaren") bija piektais, Niks de Frīss ("AlphaTauri") - sestais, kamēr Hamiltons ieņēma 11. un Rasels - 17.vietu.

Sestdiena tiks veltīta sprintam, vispirms pilotiem sacenšoties 100 kilometru sprinta kvalifikācijā, bet pēc tam - sprinta sacensībās.

Šis būs pirmais no sešiem šīs sezonas sprintiem, kas ir divreiz vairāk nekā 2021. un 2022.gadā.

Azerbaidžānas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Divās no trim sacensībām šosezon uzvarējušajam Verstapenam kopvērtējumā ir 69 punkti, otrais ar 54 punktiem ir Peress, bet trešais ar 45 punktiem - Alonso.

Konstruktoru kausā "Red Bull" iekrājusi 123 punktus, "Aston Martin" un "Mercedes" - attiecīgi 65 un 56 punktus.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.
 

 
Visi komentāri
 
Maksims Ter-Oganesovs 11.maijs 2023 19:41
0 0 Atbildēt

Leclerc n1!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti