Maiami "Grand Prix" - Verstapens uzvar arī, startējot no devītās pozīcijas

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/F1

Nozare.lv | 8.maijs 2023 10:15

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru sezonas piektā posma - Maiami "Grand Prix" - sacensībās.

Sestdien kvalifikācijā uzvarēja un svētdienas sacīksti no pirmās vietas sāka "Red Bull" pilots Serhio Peress, kuram pirmajā rindā blakus bija Fernando Alonso ("Aston Martin"). Šarls Leklērs ("Ferrari") kvalifikācijas beigu fāzē avarēja un liedza Verstapenam ("Red Bull") cīņu par "pole position", abiem samierinoties ar startu no ceturtās un piektās rindas.

Startā Peress saglabāja līderpozīciju un viņam sekoja abi spāņi Alonso un Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), bet uz ceturto vietu pakāpās Pjērs Gaslī ("Alpine"). Verstapens trešajā aplī nokļuva aiz muguras Leklēram, apsteidzot ne tikai savu sāncensi, bet arī Kevinu Magnusenu ("Haas") un nokļūstot sestajā pozīcijā tieši aiz Džordža Rasela ("Mercedes"). 

 Jau 14.aplī Verstapens nonāca trešajā pozīcijā un nākamajā apdzina arī Alonso un priekšā vairs bija tikai komandas biedrs Peress, kurš 21.aplī devās boksos un trasē izpalika abu "Red Bull" pilotu cīņa. Verstapens boksos iebrauca vien 11 apļus pirms finiša un, nīderlandietim atgriežoties trasē, viņš aiz komandas biedra bija pusotru sekundi, taču Verstapenam bija jaunas vidējā sastāva riepas, kamēr Peress brauca ar jau palietotām cietā sastāva riepām.

Deviņus apļus pirms finiša pēc spraigas cīņas pāris līkumos Verstapens apdzina Peresu un atguva līderpozīciju, kuru komandas biedrs vairs neapdraudēja. Trešais finišēja Alonso, ceturtais bija Rasels, piekto vietu ieņēma Sainss, kamēr sestajā pozīcijā bija septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes"). Tālāk bija Leklērs, Gaslī, Estebans Okons ("Alpine"), bet kā pēdējais pie punkta tika Magnusens.

Verstapens svinēja savu 38.uzvaru karjerā. 

Trīs no piecām sacensībām šosezon uzvarējušajam Verstapenam kopvērtējumā ir 119 punkti, kuram 16 punktus zaudē Peress. 30 punktus jeb vairāk nekā vienas uzvaras tiesu aiz "Red Bull" pilotiem ir Alonso.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti