144 dalībnieki: Latvijas drifta sezona šogad tiks atklāta ar starptautiskām, divu dienu sacensībām

 
Elīne Berķe Bluša | 11.maijs 2023 10:43

Reģistrācija sacensībām ir noslēgusies, uz starta redzēsim 140 dalībniekus, kas ir rekordliels skaits. Street klase savus startus aizvadīs Spīdveja Stadionā, bet Semi Pro un  Pro klases savus startus aizvadīs lielajā Biķernieku trasē, konfigurācijā #newstyle .

144 dalībnieki nedēļās nogalē tiksies Biķernieku trasē , lai atklātu oficiāli sezonu. Street klasē uz starta ir reģistrējušies 69 sportisti, Semi Pro klasē 41 sportists, un PRO klasē 34 sportisti. Piecas valstis, divas trases, 4 tandēmu fināli-Street X, Street, Semi Pro un Pro, un vairāk kā 280 kvalifikācijas braucienu.

Sacensības sāksies 13. maijā, kas ir Sestdiena, kur visas dienas garumā notiks drifta treniņi, bet vakarpusē visas ieskaites klases aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus.

Savukārt 14. maijs- Svētdiena, ir noteikta kā galvenā sacensību diena. Oficiālā sacensību daļa sāksies 14.00 ar oficiālo atklāšanas ceremoniju visām klasēm kopā, kas noteikti būs fantastisks skats tribīņu lielo Biķernieku tribīņu priekšā, kam sekos Street, Semi pro un Pro klases galvenie tandēmu braucieni. Jāpiemin, ka skatītājiem ieeja atvērta no 09.00, tāpēc lielākiem drifta faniem ir iespēja apmeklēt sacensības jau no paša rīta. Noteikti jāmin, ka iegādājoties ieejas biļeti uz sacensībām 14.maijā, biļete ir derīga arī 13.maijā.

Izpētot dalībnieku sarakstu redzami vairāki jau zināmi vārdi drifta disciplīnas aprindās, bet ir arī daži pavisam jauni uzvārdi. Organizators Jānis Blušs min: “2023.gada dalībnieku parks noteikti būs viens no košākajiem un iespaidīgākajiem kādu būsiet redzējuši, dizaini šogad ir koši un interesanti, noteikti visiem iesaku atrast laiku un izstaigāt abus dalībnieku parkus, aplūkot auto, parunāties ar sportistiem u.t.t izbaudiet visu sacensību konceptu, sportisti vienmēr priecājas satikt līdzjutējus.”

Noteikti jāmin arī fakts, ka šoreiz uz starta it tieši Semi Pro un PRO klasē redzēsim ne tikai BMW auto, bet redzēsim arī Mercedes, Toyotas, Nissanus, divus Subarus un izskatās, ka arī pirmo Latvijā uzbūvēto Camaro drifta sporta automašīnu.

Skatītāji svētdien aicināti vērot driftu gan lielajās Biķernieku tribīnēs, gan no laukuma pie spīdveja stadiona. Abās sacensību dienās būs atvērts dalībnieku parks.

Nedēļu iepriekš, Igaunijā, PRO klase jau aizvadīja savu pirmo posmu, iesildījās, un noteikti ir gatavi aizstāvēt savu mājas uzvarētāju titulu, jo interesants fakts ir tas, ka 2022 gada sezonas atklāšanā uz PRO pjedestāla nebija neviens Latvijas braucējs, bet šogad Latvijas pro sportisti ir gatavi neatdot sezonas uzvarētāja titulu citiem. Pro klasē uz starta redzēsim- 2022 gada čempionu Rolandu Bērziņu, 2021 gada čempionu Jāni Jurku, NEZ 2022 gada čempionu Nikolasu Bertānu, vienu no uzlecošajiem braucējiem Edgaru Kroģeri, Edvardu Žodziņu, kurš Igaunijā demonstrēja agresīvus tandēmus un noteikti ir gatavs cīņām, kā arī komandas biedrus Jāni Brālīti un Kristapu Kāpiņu, starp citu Kristapam arī svaigi būvēts auto jaunajā sezonā, vienu no stabilākajiem LV braucējiem Raivi Alkšāru, kurš noteikti pēc  tehniskajām ķibelēm Igaunijā ir gatavs cīnīties, debitantu Pro klasē Robertu Bāriņu, tad jauno braucēju Reini Ozoliņu, kurš Igaunijā izcīnīja savu pirmo Pro pjedestālu- 3.vieta un Artūrs Fedins, kurš ir gatavs lekt iekšā sezonas cīņās.

Biļetes iespējams iegādāties visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti