Verstapens izcīna kārtējo uzvaru

 
Nozare.lv | 4.jūnijs 2023 18:48

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien pārliecinoši ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotajā posma Spānijas "Grand Prix".

Verstapens, kurš bija labākais arī dienu iepriekš notikušajā kvalifikācijā un sacīksti sāka no pirmās vietas, jau pēc pirmā līkuma izvirzījās vadībā un ātri iekrāja pārsvaru pār sekotājiem, kas finišā bija pieaudzis līdz 24,09 sekundēm. Nīderlandietis izcīnīja savu 40.uzvaru karjerā.

Otro vietu ieņēma "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, bet trešajā pozīcijā ierindojās Džordžs Rasels ("Mercedes"), zaudējot Verstapenam nedaudz vairāk kā 32 sekundes.

Ārpus labāko trijnieka palika uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress, piektais finišēja Karloss Sainss ("Ferrari"), sestais bija Lenss Strols ("Aston Martin"), septīto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), astotajā pozīcijā ierindojās Estebans Okons ("Alpine"), kuram devītajā un desmitajā vietā sekoja attiecīgi Džou Guaņjui ("Alfa Romeo") un Pjērs Gaslī ("Alpine").

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 170 punktus. Otrais ar 117 punktiem ir Peress, bet Alonso 99 punkti dod trešo pozīciju. 

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti