Štolcermanim Itālijas F4 čempionāta debijā lielisks ātrums un pjedestāls “Rookie” klasē

 

Foto: Publicitātes attēls

7.maijs 2024 15:42

Pagājušajā nedēļas nogalē ar labu sniegumu Itālijas F4 čempionātā debitēja Tomass Štolcermanis, visos trīs braucienos finišējot pirmajā desmitniekā un divos braucienos kāpjot uz goda pjedestāla “Rookie” ieskaitē.

Vēlāk gan par sadursmi trešajā braucienā latviešu autosportistam tika piešķirts piecu sekunžu sods, atmetot uz 14. vietu absolūti un 5. vietu “Rookie” klasē, tomēr tas nespēja sabojāt prieku par labo debiju un Misano trasē uzrādīto ātrumu.

“Prema Racing” komandā startējošais Štolcermanis piektdien notikušajās kvalifikācijās uzrādīja 10. un 15. vietu. Ar to gan pats pilots nepavisam nebija apmierināts, jo abās sesijās pietrūka pieredzes un pāris sekunžu desmitdaļas, lai ielauztos līderu pieciniekā. Tādējādi sestdienas pirmajā braucienā latviešu talants startēja no 10. vietas un pēc aizraujošām cīņām finišēja 9. vietā, vienlaikus parādot lielisku ātrumu un uzstādot brauciena ātrāko apļa laiku.

Otrais brauciens solījās būt vēl cīņām bagātāks, jo nācās startēt no 15. pozīcijas. Notikumiem bagātā braucienā, kurā trasē devās arī drošības auto, Tomass saglabāja vēsu prātu un ar labiem apdzīšanas manevriem aizcīnījās līdz 8. vietai absolūti un 2. vietai “Rookie” klasē, ļaujot svinēt pirmo pjedestālu Itālijas F4 čempionātā.

Trešajā braucienā Štolcermanis devās trasē no 12. pozīcijas (kuru noteica otrās kvalifikācijas otrais ātrākais apļa laiks) un atkal parādīja lielisku ātrumu, veicot vairākas apdzīšanas. Haotiskajā braucienā, kura laikā drošības auto trasē devās veselas trīs reizes, latviešu pilotam izdevās finišēt 7. vietā absolūti un 3. vietā “Rookie” ieskaitē. Diemžēl pēc apbalvošanas Tomasam tika piešķirts piecu sekunžu sods par sadursmes izraisīšanu ar konkurentu, liekot atkrist uz 14. vietu un šķirties no tikko nopelnītās “Rookie” trofejas.

Neraugoties uz to, Štolcermanis ir priecīgs par debiju, jo spēja parādīt labu ātrumu, veikt pārliecinošas apdzīšanas un jau pirmajā nedēļas nogalē izcīnīt arī pirmo pjedestālu. Latviešu pilots piebilst, ka ar labākām kvalifikācijām noteikti būtu bijis spējīgs iesaistīties cīņā par pjedestāliem absolūtajā vērtējumā. Pēc pirmā posma “Prema Racing” pilots atrodas 13. vietā absolūti un 2. vietā “Rookie” klasē. Nākamais Itālijas F4 čempionāta posms norisināsies no 31. maija līdz 2. jūnijam leģendārajā Imolas trasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 3

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti