Latviju “FIA Motorsport Games” auto slaloma disciplīnā šogad pārstāvēs Kaspars un Linda Cikmači 1

 

Foto: Rinalds Jasinskis (RNDM Media)

LAF | 30.maijs 2024 8:23

Svētdien, 26. maijā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē aizraujošā fināla atlasē tika noskaidrots pāris, kas šī gada “FIA Motorsport Games” pārstāvēs Latviju auto slaloma disciplīnā. Uzvaru izcīnīja autosprintā labi zināmie Kaspars un Linda Cikmači, kas attiecīgi oktobrī dosies uz Valensiju, Spāniju, lai pārstāvētu Latviju autosporta olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Automobiļu federācijas un “Latvia Drift” organizētajā auto slaloma atlasē piedalījās 12 komandas. Tās savā starpā sacentās ar vienādām Škoda Scala automašīnām, kuras nodrošināja ilggadējais Latvijas Automobiļu federācijas sadarbības partneris “Green Motors”.  Starp dalībniekiem bija gan labi zināmi autosportisti un autosportistes no autosprinta, autošosejas, drifta un rallijkrosa disciplīnām, gan arī ātri pāri bez līdzšinējas autosporta pieredzes. Cīņasspars un konkurence bija liela, jo rezultāti gan kvalifikācijā, gan tālākajās tandēmu cīņās bija ļoti blīvi.

Pirmo vietu kvalifikācijā izcīnīja rallijkrosa čempione Maija Stakena un autosprintu uzvarētājs Toms Ozols, kuri Latviju auto slaloma disciplīnā pārstāvēja pirms diviem gadiem Francijā notikušajās “FIA Motorsport Games”. Viņiem gan atlase šoreiz noslēdzās TOP8 kārtā, piekāpjoties Dānielam Lācim un Kristīnei Rogovskai. Bez Lāča un Rogovskas pusfinālos iekļuva arī Dāvis Mangalis / Nora Mangale, Kristaps Melnacis / Sabīne Avota un Kaspars Cikmačs / Linda Cikmača.

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās Cikmaču ģimene ar Dānielu Lāci un Kristīni Rogovsku, kurā ātrāku rezultātu uzrādīja Lācis ar Rogovsku, tomēr piešķirtie sodi par apgāztiem konusiem lika viņiem samierināties ar zaudējumu. Otrajā pusfinālā starp Dāvi un Noru Mangaļiem un Kristapu Melnaci / Sabīni Avotu pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mangaļu ģimene.

Fināla cīņa izvērtās ļoti dramatiska, jo abas komandas apgāza diezgan daudzus konusus – Mangaļiem 5 konusi un 15 soda sekundes, kamēr Cikmačiem 7 konusi un 21 soda sekunde. Neraugoties uz lielāko sodu, uzvaru izcīnīja Kaspars un Linda Cikmači, kur abi visas dienas garumā demonstrēja lielisku ātrumu un attiecīgi arī pelnīti kļuva par auto slaloma atlases uzvarētājiem, iegūstot vietu Latvijas komandā un arī apmaksātu dalību šogad rudenī Valensijā notiekošajās “FIA Motorsport Games”.

Kaspars un Linda vairākus gadus ar labiem panākumiem ir piedalījušies amatieru kartingu sacensībās, tāpat arī Kaspars vairākus gadus aktīvi startējis folkreisa sacensībās. Kopīgi abi startējuši arī dažādos LAF Standarta automobiļu komisijas pasākumos - minišosejā, autosprintā, ziemas kausos un arī minirallijā. “Pāris pēdējos gadus bijām paņēmuši pauzi no autosporta, jo audzinām ģimenē trīs bērnus. Startējām auto slaloma atlasē, jo autosports joprojām sirdij tuvs, un šī likās disciplīna, kurā varam pielietot iepriekšējos gados gūtās prasmes. Esam ļoti priecīgi par iespēju piedalīties “FIA Motorsport Games” Valensijā un pārstāvēt Latviju autoslaloma disciplīnā. Ieguldīsim lielu darbu, lai tām rūpīgi sagatavotos,” tā par uzvaru atlasē Kaspars un Linda Cikmači.

Latvijas Automobiļu federācija vēlas pateikt lielu paldies visiem dalībniekiem, kas piedalījās LAF rīkotajā auto slaloma atlasē, tāpat arī liels paldies “Škoda” oficiālajam dīlerim “Green Motors”, Biķernieku trasei un Latvijas drifta organizatoru komandai.

“FIA Motorsport Games” šogad no 23. līdz 27. oktobrim norisināsies Valensijā, Spānijā, un šis autosporta olimpiskajām spēlēm būs jau trešais izlaidums. 2022. gadā auto slaloma kategorijā Latviju pārstāvēja Maija Stakena un Toms Ozols, 25 valstu konkurencē izcīnot 8. vietu. Kopumā pagājušajās “FIA Motorsport Games” Latvijas komanda bija pārstāvēta piecās no 16 kategorijām. Kopskaitā seši sportisti – Kristaps Blušs, Andrejs Gubarevs, Reinis Nitišs, Toms Ozols, Maija Stakena un Valters Zviedris – aizstāvēja mūsu valsts godu, augstāko rezultātu sasniedzot Blušam, kurš izcīnīja zelta medaļu drifta disciplīnā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
KT 30.maijs 2024 13:00
2 0 Atbildēt

Prieks par Lindu un Kasparu! Lai izdodas Valensijā! +

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 

Modernizētais Audi RS 3 uzstāda jaunu apļa rekordu Nirburgringā 1

Franks Štiplers ir uzstādījis jaunu apļa rekordu kompaktklases automobiļiem Nirburgringas Nordšleifes trasē ar modernizēto RS 3 modeli. Audi Sport sacīkšu un testa pilots uzrādīja iespaidīgu laiku – 7:33,123 minūtes, pašreizējo ātrāko apļa laiku šajā klasē pārspējot par vairāk nekā piecām sekundēm. Lasīt vairāk

 

Aston Martin ir “nenokaujams” – 90% vēl ierindā 4

90 procenti no visiem izgatavotajiem Aston Martin automobiļiem joprojām ir apritē. Lasīt vairāk

 

Elektriskais Alfa Romeo Junior būs jaudīgāks nekā plānots

Alfa Romeo pabeidzis modeļa Junior Veloce dinamiskos testus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti