Autosporta svētki Biķerniekos jau 15. jūnijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 5.jūnijs 2024 11:02

Gadskārtējo “DeWALT Grand Prix” sacensību ietvaros 15. jūnijā Biķernieku trasē norisināsies īsti autosporta svētki ar Baltijas autošosejas čempionāta otro posmu un Biķernieku trases rekorda labojuma mēģinājumu ar iespaidīgo “Kalana” superauto.

“Rīgas sacensības vienmēr ir unikālas – Biķernieku trases šarms apvienojumā ar Baltijas valstu labākajiem pilotiem vienmēr garantē aizraujošas cīņas trasē, bet autosporta līdzjutējiem īpašs notikums būs šis mēģinājums pārspēt Haraldam Šlēgelmilham piederošo absolūto Biķernieku trases rekordu! Tiekamies Biķerniekos!” saka Andis Meilands, BaTCC sacensību organizators.

Absolūto trases rekordu (1:14,093) gatavojas uzlabot igauņu autosporta komanda ar pilotu Tonis Vanaselja priekšgalā. Komanda pašrocīgi ir uzbūvējuši sacīkšu prototipu “Kalana” ar karbona šķiedras monokoku – tā svars ir vien 910 kg, bet aprīkots ar 600 zs jaudīgu, īpaši regulētu “Judd V8” dzinēju, kāds pirms vairāk nekā 30 gadiem bija arī “Formula 1” čempionāta formulās. Vai rekords tiks labots uzzināsim 15. Jūnija pēcpusdienā.

Autošosejas sacensībās lielākā intriga noteikti sagaidāma “BMW 325 CUP” klasē, kas jau ir kļuvusi par zīmolu Baltijas motoru sporta aprindās. Pašmāju līdzjutēju cerība ir Ričards Šubeckis, pērnās sezonas Baltijas vicečempions, kurš svinēja pārliecinošas uzvaras abos sacensību braucienos pirmajā posmā, aiz sevis atstājot lietuviešu pilotus Paulius Urbonavičius un Julius Kirsis. Favorītu pulkam noteikti jāpieskaita arī Uldis Timaks un Matīss Maļinovskis, kā arī Latvijas autosporta leģendas Matīss Mežaks un Jānis Horeliks.

Ne mazāk intrigas gaidāmas apvienotajā “V1600” un “ABC Race” klašu braucienā, kur uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 20 sportisti. Ātrakajā “V1600” klasē Latvijas pārstāvji Raivis Meilands un Viesturs Ozols centīsies apturēt jauno igauņu sportistu Ragnar Simuland, kurš svinēja uzvara sezonas atklāšanas sacīkstēs. “ABC Race” klasē kā pārējo dalībnieku mērķis būs čempionāta līderis Mareks Matvejevs. Ciešāko sekotāju lokā Nauris Agafonovs un Artūrs Daņilevskis.

GT klases braucieni būs īpaši visātrāko automobiļu cienītājiem un sagaidāms iespaidīgs dalībnieku sastāvs – Mercedes-Benz GT3 klases superauto, vairāki jaunākās paaudzes Porsche “GT3 CUP 992” spēkrati, Audi TT-RS, Nissan 180SX, BMW M3, TCR specifikācijas automobiļi, kas Biķernieku trasē spēj attīstīs vidējo ātrumu virs 160 km/h. “BTC4” klasē dalībnieku pulkā arī Artūrs Šimins ar Peugeot “308 RC” spēkratu. Iespējams, trasē redzēsim arī vēl kādu Latvijas pārstāvi ar iespaidīgu sacīkšu automobili.

Īsts Baltijas valstu savstarpējais cīkstiņš sagaidāms “BTC2” jeb klasē automobiļiem ar motora tilpumu līdz diviem litriem. 10 dalībnieku pulkā lietuviešu, igauņu un Latvijas sportists Arnis Baumanis centīsies apsteigt vairākkārtējo klases čempionu Simo Lind no Igaunijas. “BTC1” klasē uz starta stāsies arī Latvijas pārstāvji Lelde Jukāma un Māris Bulāns.

Divu stundu izturības sacensībās uz starta stāsies vairākas ieskaites klases ar visdažādāko tehniku, kas apliecina šī formāta priekšrocības kā lielisku iespēju izbaudīt autošosejas sacensības ar ilgu trases laiku. No Latvijas komandām startam pieteikušās “Orlen-Jauda” komanda ar Artūru Šiminu, bet “BTC1” klasē “LDV Racing” ar Leldi Jukāmu un Emīlu Jakrinu.

Vēsturisko spēkratu cienītājiem aizraujošs būs vēsturisko formulu brauciens, kur dalībnieku sarakstā atrodami arī Latvijas pārstāvji – Raitis Mūrnieks, Indulis Rukuts, Itālo Alsiņš un Valērijs Urbāns.

Autošosejas sacensību pirmie starti paredzēti sestdien, 15. jūnijā, sākot ar plkst. 10:30. Pirmais rekorda mēģinājums notiks 13:30, ja tas nebūs sekmīgs, tad atkārtots brauciens tiks veikts plkst. 14:20. Bet sacensību braucieni atsāksies plkst. 14:40 līdz pat plkst. 20.00 vakarā. Ceturtdien un piektdien tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni.

“DeWALT Grand Prix” sacensības būs Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms “BMW 325 CUP”, “ABC Race”, “GT”, “Touring Cars”, “V1600” klasēm, kā arī otrais Igaunijas čempionāta posms vēsturiskajām formulām.

Ieejas biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs vai sacensību dienā uz vietas. Cena – 15 EUR, bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
RG 5.jūnijs 2024 15:49
1 0 Atbildēt

Rekords varētu krist, jo trases segums salīdzinot ar to laiku ir krietni līdzenāks (veikti klātnes atjaunošanas darbi). Tajā laikā mēģinājums uzstādīt rekordu ar vecāku F1 bolīdu beidzās ar fiasko dēļ pārlieku nelīdzenā seguma.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 

Modernizētais Audi RS 3 uzstāda jaunu apļa rekordu Nirburgringā 1

Franks Štiplers ir uzstādījis jaunu apļa rekordu kompaktklases automobiļiem Nirburgringas Nordšleifes trasē ar modernizēto RS 3 modeli. Audi Sport sacīkšu un testa pilots uzrādīja iespaidīgu laiku – 7:33,123 minūtes, pašreizējo ātrāko apļa laiku šajā klasē pārspējot par vairāk nekā piecām sekundēm. Lasīt vairāk

 

Aston Martin ir “nenokaujams” – 90% vēl ierindā 4

90 procenti no visiem izgatavotajiem Aston Martin automobiļiem joprojām ir apritē. Lasīt vairāk

 

Elektriskais Alfa Romeo Junior būs jaudīgāks nekā plānots

Alfa Romeo pabeidzis modeļa Junior Veloce dinamiskos testus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti