Rasels F-1 uzvar Austrijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 30.jūnijs 2024 19:21

"Mercedes" pilots brits Džordžs Rasels svētdien Špīlbergā svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Austrijas "Grand Prix".

Rasels izmantoja no pirmās rindas startējušo "Red Bull" pilota Maksa Verstapena un Lendo Norisa ("McLaren") sadursmi un svinēja otro uzvaru savā F-1 pilota karjerā. Pirmo viņš izcīnīja 2022.gada Sanpaulu "Grand Prix" sacensībās Brazīlijā.

Rasels par 1,906 sekundēm apsteidza Oskaru Piastri ("McLaren") un par 4,533 sekundēm - "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu.

Ceturtais finišēja uzvarētāja komandas biedrs brits Luiss Hamiltons (+23,142), piektais - Verstapens (+37,253), bet sestais - "Haas" braucējs Niko Hilkenbergs (+54,088).

Septīto vietu ieņēma Serhio Peress ("Red Bull"), astoto - Kevins Magnusens ("Haas"), devīto - Daniels Rikjardo (RB) un desmito - Pjērs Gaslī ("Alpine").

11.vietā finišēja otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, 13. - Lenss Strols ("Aston Martin"), bet 18.vietā - viņa komandas biedrs Fernando Alonso.

Pēc lēni veikta otrā pitstopa Verstapenu panāca Noriss un 64.aplī trešajā mēģinājumā tikt garām nīderlandietim bolīdu riteņi saskārās. Noriss bija spiests izstāties, bet Verstapens par spīti piešķirtajam desmit sekunžu sodam par sadursmes izraisīšanu ar Norisu finišēja piektais.

Rasela uzvara "Mercedes" bija pirmā 36 "Grand Prix" laikā.

Noriss saņēma piecu sekunžu sodu par pārāk biežu trases atstāšanu, bet Hamiltons - par iebraukšanas boksos līnijas šķērsošanu.

Jau ziņots, ka treniņbraucienā, sprinta kvalifikācijā, sprinta sacensībās un kvalifikācijā uzvarējis bija Verstapens.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 237 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 156 punktiem ieņem Noriss, bet trešais ar 150 punktiem ir Leklērs. Sainsam ir 135 punkti, bet 118 punktus ir sakrājis Peress.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Par 20% - Renault samazinās elektroautomobiļu izmaksas; palīdzēs LFP akumulatori

Renault plāno samazināt elektroautomobiļu izmaksas un padarīt to cenu pievilcīgāku, pateicoties partnera Ampere ražotajiem LFP akumulatoriem. Lasīt vairāk

 

Toyota pastāsta par jauno četrcilindru iekšdedzes dzinēju paaudzi 2

Toyota pastāsta par jauno četru cilindru iekšdedzes dzinēju paaudzi, atklājot, ka saimē ietilpst trīs dažādi dzinēji ar 1,5, 2,0 un 2,5 litru darba tilpumu, ko vēlāk varēs sastapt arī Subaru un Mazda automobiļos. Lasīt vairāk

 

Pludmales priekiem – itāļu kvadricikls greznā izpildījumā par 25 000 -35 000 eiro (+ FOTO) 2

Pateicoties uzņēmuma Castagna Milano pūliņiem, Fiat Topolino – automašīnas izskata kvadricikls, tagad būs pieejams arī greznā izpildījumā un divos variantos. Lasīt vairāk

 

Igaunijā sāk būvēt lielāko akumulatoru parku kontinentālajā Eiropā 4

Šonedēļ Igaunijā, Kīsā, uzņēmums Baltic Storage Platform sāka 330 kV apakšstacijas būvdarbus. Mērķis – izveidot lielāko akumulatoru parku kontinentālajā Eiropā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti