"McLaren" pilotiem Pjastri un Norisam dubultuzvara Ungārijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 21.jūlijs 2024 18:37

"McLaren" piloti Oskars Pjastri un Lando Noriss svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 13.posma - Ungārijas "Grand Prix" - sacīkstēs izcīnīja dubultuzvaru, ieņemot attiecīgi pirmo un otro vietu.

Pjastri izcīnīja savu pirmo uzvaru F-1 karjerā, apsteidzot komandas biedru par 2,141 sekundēm. Abi "McLaren" piloti arī uzvarēja sestdien aizvadītajā kvalifikācijā.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš atpalika no uzvarētāja nepilnas 15 sekundes sekundes. 

Uzreiz ārpus labāko trijnieka palika "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kamēr piektais finišēja kopvērtējuma līderis Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš sākumā cīnījās par goda pjedestālu, bet zaudēja vietu labāko trijniekā pēc tam, kad sacīkstes ievadā piedzīvoja nelielu sadursmi ar Hamiltonu, un finišā zaudēja Pjastri teju 22 sekundes.

Sestais finišēja Karloss Sainss ("Ferrari"), septītais bija Serhio Peress ("Red Bull"), astoto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), devītajā pozīcijā ierindojās Juki Cunoda ("RB-Honda"), bet pirmo desmitnieku noslēdza Lenss Strols ("Aston Martin"). 

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 265 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 189 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 162 punktiem ir Leklērs, bet Sainsam ir 154 punkti.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti