Leklērs uzvar ASV "Grand Prix"; Noriss pēc soda piekāpjas Verstapenam

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Formula1/

Nozare.lv | 21.oktobris 2024 8:37

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 19.posmā - ASV "Grand Prix" -, savukārt cīņā par trešo pozīciju pēdējos apļos kopvērtējuma vicelīderis Lando Noriss apsteidza līderi Maksu Verstapenu, taču soda dēļ finišā bija ceturtais aiz sava sāncenša.

No "pole-position" sacīksti sāka Noriss ("McLaren"), taču startā viņa cīņu ar Verstapenu ("Red Bull") izmantoja Leklērs, kurš patraucās garām un kļuva par līderi. Pēcāk aiz Leklēra muguras norisinājās cīņa par otro vietu starp Verstapenu un Sainsu, bet Noriss iekārtojās ceturtajā pozīcijā.

Pēc pitstopiem pirmajās divās pozīcijās bija abi "Ferrari" spēkrati, bet tiem aiz muguras norisinājās sīva cīņa par trešo vietu. Četrus apļus pirms finiša Noriss apdzina Verstapenu, taču manevra laikā izbrauca no trases un saņēma piecu sekunžu sodu, kā dēļ uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa nīderlandietis.

Verstapens pirms tam sacīkstē citā epizodē veica līdzīgu manevru, taču vismaz tobrīd viņam netika piemērots piecu sekunžu sods.

Piektais finišēja Norisa komandas biedrs Oskars Piastri, bet sešinieku noslēdza Džordžs Rasels ("Mercedes"). Septītais bija Serhio Peress ("Red Bull"), astotais - Niko Hilkenbergs ("Haas"), devītais - Laiems Losons ("RB") un kā pēdējais pie punkta tika Franko Kolapinto ("Williams").

Pirms sezonas pēdējām piecām sacīkstēm Verstapenam ir 354 punkti jeb par 57 vairāk nekā Norisam. Trešais ar 275 punktiem ir Leklērs, 247 punktus iekrājis Piastri, bet piektais ar 215 punktiem ir Sainss.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģēdija Vācijā: jaunieši bez tiesībām izraisa smagu avāriju (+ FOTO) 4

Viens cilvēks gājis bojā, divi smagi ievainoti – tāds ir iznākums avārijai netālu no Vācijas pilsētas Bretenas, ko izraisīja divi jaunieši, kas pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības. Lasīt vairāk

 

Vecrīga kļuvusi par elektroauto bezmaksas stāvlaukumu (+ VIDEO) 5

Braukšana pa sabiedriskā transporta joslām un bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā ir dažas no priekšrocībām, kas vismaz daļai jaunu auto pircēju liek izšķirties par labu elektroauto, kas joprojām ir dārgāki par benzīna un dīzeļa spēkratiem. Lasīt vairāk

 

Nissan Murano sasniedzis ceturto paaudzi (+ FOTO) 2

No jaunākajām vēsmām japāņu krosovers bija izvairījies 10 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Mazauto izslīd uz rudenīgās šosejas (+ VIDEO) 21

Video autors vērš uzmanību uz to, ka rudens apstākļos riepu faktoram ir arvien lielāka nozīme. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti