Latvijas komandai mainīgas sekmes FIA Motoru sporta spēļu otrajā dienā

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 27.oktobris 2024 16:35

Latviešu autosportisti piektdien, 25. oktobrī, Spānijā aizvadīja FIA Motoru sporta spēļu pirmo pilno sacensību dienu, trasē dodoties visu piecu disciplīnu pārstāvjiem. Ļoti labu sniegumu uzrādīja Cross Car Mini pilots Emīls Mirošņiks, pēc abām kvalifikācijām ierindojoties 4. vietā, kamēr Esports GT pārstāvim Dāvim Bitem caur ceturtdaļfināla cīņām izdevās iekļūt pusfinālā, kurā gan tika piedzīvota avārija.

. Diemžēl sacensības pēc kvalifikācijas braucieniem pāragri noslēdzās arī auto slaloma pārim Kasparam un Lindai Cikmačai, kas 33 valstu konkurencē ierindojās 24. vietā un attiecīgi nekvalificējās TOP 16 finālbraucieniem.

Tikmēr Cross Car Senior pilots Roberts Rumbenieks visas dienas garumā cīnījās ar bagija regulējumiem, vēl netiekot līdz vēlamajam ātrumam. Papildus tam pirmajā kvalifikācijā Rumbeniekam sanāca trāpīt pa valni un apmest bagiju uz jumta, tomēr bojājumi nebija lieli un latviešu pilots varēja startēt arī otrajā kvalifikācijā. Pēc kvalifikācijas dienas attiecīgi 25 valstu konkurencē 15. vieta, tomēr Rumbenieks ir apņēmības pilns uzlabot ātrumu un sestdien cīnīties par augstākām pozīcijām.

Jāatzīmē gan, ka pēc spēcīgām lietus gāzēm naktī “Aspar Circuit” trase sestdienas rītā bija pilna ar ūdeni un lielām peļķēm, tādējādi no rīta sesijas nenotika un plānots, ka braukšana trasē atsāksies vēlā pēcpusidenā. Ja Cross Car Senior kategorijā cīņas sestdien notiks klasiskā autokrosa formātā ar “Heat” kvalifikāciju sesijām, tad Emīla Mirošņika pārstāvētajā Cross Car Mini kategorijā notiks izslēgšanas cīņas pa pāriem. Pirmā TOP 14 cīņa latviešu pilotam būs pret pilotu no Peru, savukārt tālāk jau tuvāko divu dienu laikā sekos ceturtdaļfināli, pusfināli un finālbraucieni.

Digitālā autosporta Esports GT disciplīnas pārstāvis Dāvis Bite piektdien aizvadīja ceturtdaļfināla braucienu, kurā startēja no 7. pozīcijas, bet finišu sasniedza 8. vietā. “Startā un pirmajos līkumos biju piesardzīgs, lai neiesaistītos sadursmēs, un zaudēju divas vietas, bet tālākajā brauciena gaitā izdevās apdzīt vienu konkurentu, finišēt kā astotajam un kvalificēties pusfināliem,” tā par piektdienas braucienu Dāvis Bite. Pusfinālā latviešu pilotam 12. starta vieta, kas paver labas iespējas pacīnīties par iekļūšanu finālā, jo uz to tiek brauciena pirmais desmitnieks.

Piektdien “Ricardo Tormo” trasē auto slalomā norisinājās svarīgie kvalifikācijas braucieni, kuru laikā noskaidrojās, kuras 16 no kopskaitā 33 valstīm kvalificēsies finālbraucieniem. Linda Cikmača aizvadīja stabilus braucienus, ieņemot 15. vietu pirmajā un 17. vietu otrajā kvalifikācijā starp sieviešu pārstāvēm, tomēr Kasparam Cikmačam abos braucienus sanāca apgāzt vairākus konusus, kā rezultātā kvalifikācijās vien 27. un 30. vieta. Tādējādi beigās Latvijas komandai 24. vieta kvalifikācijā, kas šoreiz neļāva iekļūt finālbraucienos.

Tikmēr drifta disciplīnas pārstāvis Kristaps Blušs piektdien aizvadīja treniņbraucienus, kuru laikā izdevās gan atrast pareizos automašīnas regulējumus, gan arī iepriecināt skatītājus ar skaistiem sekojošajiem braucieniem. Blušs ar komandu ir labā noskaņojumā un gatavi sestdienas kvalifikācijā uzrādīt labu rezultātu un svētdien cīnīties par augstākajiem rezultātiem finālbraucienos. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 18 100 eiro – 4,92 m garais Mazda sedans pieejams Ķīnas pircējiem (+ FOTO) 1

Mazda uzsākusi sedana EZ-6 pārdošanu Ķīnas tirgū, piedāvājot septiņus variantus cenu diapazonā no 139 800 līdz 179 800 juaņām (18 100 – 23 600 EUR). Lasīt vairāk

 

Dome labojas un mazina negadījuma risku ar skolniekiem uz Lielupes ielas remontu laikā - 26.10.2024 (+ VIDEO) 3

iAutolv pārliecinās, kas mainījies remontdarbu vietā uz Lielupes ielas Jūrmalā, kur bīstama situācija veidojās tādēļ, ka ir norakta ietve posmā, pa kuru bērniem jādodas uz skolu. Lasīt vairāk

 

NEXAT - vai neparastā lauksaimniecības mašīna vēl dzīvo? (+ VIDEO) 2

Dzīvo gan, turklāt šajā Vācijas vidienes lauksaimnieku uzņēmumā to ir veselas divas un abas tika izmantotas šī gada graudu ražas novākšanā. Lasīt vairāk

 

Beidzot noņēma nepareizo ceļa zīmi ar sadalījumu pa joslām K.Ulmaņa gatvē jaunajā krustojumā (+ VIDEO) 9

iAutolv pastāsta par jaunumiem izremontētajā ceļa posmā uz K. Ulmaņa gatves. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti