Rasnačs cer, ka pēc jaunās datu aizsardzības regulas ieviešanas sūdzības "Facebook" un "Twitter" administrācijām varēs rakstīt latviski

 

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook.com

Nozare.lv | 25.aprīlis 2018 11:41

Latvijas izpratnē līdz ar jaunās Eiropas Savienības (ES) Vispārīgās datu aizsardzības regulas piemērošanu sūdzības par šīs normas pārkāpumiem lielo sociālo tīklu administrācijām varēs rakstīt arī latviešu valodā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Ministrs gan uzsvēra, ka pagaidām nav īsti pārliecināts, vai praksē tas tiešām darbosies, taču "mēs šo regulu tulkojam tā, ka ikvienā no 24 oficiālajām ES valodām mēs varētu vērsties pie konkrētajiem datu apstrādātājiem".

Jautāts, vai tas nozīmē, ka, piemēram, "Facebook", "Twitter" un "Google" sāks algot cilvēkus, kuri pārzina latviešu valodu, lai varētu izskatīt šīs sūdzības, Rasnačs atbildēja, ka ir arī mašīntulkošanas programmas, kas to dara. "Jebkurā gadījumā viņi būs spiesti uzlabot šīs programmas," sacīja tieslietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka jebkuram, kurš piedalās ES tirgū, ir saistoši ES noteikumi, un ES noteikumi paredz, ka sūdzības var rakstīt jebkurā no oficiālajām savienības valodām. "Tā ir mūsu interpretācija. Paskatīsimies, kā viņi [ārpus ES reģistrētie globālie sociālie tīkli] to interpretēs," pauda Rasnačs.

Kā ziņots, ES Vispārīgā datu aizsardzības regula stājās spēkā 2016.gada 24.maijā un tiks piemērota no šī gada 25.maija. Regula paredz stingrākas prasības piekrišanai kā personas datu apstrādes pamatam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti