5G tehnoloģiju vadošie spēlētāji no visas pasaules šonedēļ pulcēsies „5G Techritory’’ forumā Rīgā

 

Foto: Ilustratīvs attēls

ETHOS | 26.septembris 2018 10:43

Jau šonedēļ 27. un 28. septembrī Rīgā Radisson Blu Hotel Latvia viesnīcā norisināsies Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums „5G Techritory’’, tajā piedaloties pasaules vadošajiem tehnoloģiju uzņēmumumiem un Eiropas politikas veidotājiem.

Foruma ietvaros norisināsies diskusijās par 5G tīkla nākotnes potenciālu, iespējām un jauniem biznesa modeļiem revolucionārajā tīklā. Jaunajai tehnoloģijai paverot jaunas iespējas gan 5G infrastruktūras ražotājiem, gan mobilo telefonu operatoriem, kā arī uzņēmējiem un ikdienas lietotājiem, ir būtiski apspriest tuvās nākotnes perspektīvas jau tagad.

Divu dienu garumā Rīgā forumā vienuviet pulcēsies Eiropas politikas veidotāji, valsts amatpersonas, biznesa līderi, investori, industrijas eksperti, jaunuzņēmumi un akadēmiskie pārstāvji, tostarp vairāk nekā 60 augstākā līmeņa runātāji no Eiropas, Āzijas un ASV. To vidū būs arī „Qualcomm” Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas (EMEA) reģiona prezidents Enriko Salvatori (ASV), Eiropas Komisijas Sakaru tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektors Roberto Viola (Beļģija), „Cisco Systems” vecākais viceprezidents Pīters Karlstromers (ASV), „Nokia Corporation” Eiropas tirgus vecākais viceprezidents Markus Borčerts (Somija), „Huawei Technologies Corporation” 5G produktu līnijas prezidents Čaobins Jangs (Ķīna), „Telia Company AB” viceprezidente - globālo pakalpojumu un operāciju vadītāja vietniece un grupu tīklu vadītāja Gabriela Stīfa Šēmane (Zviedrija), kā arī Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis, valdības un industriju līderi un starptautiskie mediji.

Pilnais foruma runātāju saraksts pieejams šeit: https://www.5gtechritory.com/speakers

Forumā tiks apspriestas tādas tēmas kā vispārējais 5G tīkla regulējums Eiropā un pasaulē, risināts jautājums par inovācijām 5G tīkla ietvaros un to finansēšanas iespējām, kā arī apkopotas idejas par 5G potenciālu kā globālam spēles noteikumu mainītājam daudzās nozarēs un ar to saistītajām iespējām radīt jaunus 5G biznesa modeļus, īpaši tādās nozarēs kā viedā pilsēta (smart city), viedā mobilitāte (smart mobility), viedā veselības aprūpe (smart healthcare), kā arī ceturtā industriālā revolūcija (Industry 4.0).

„Kas attiecas uz jaunajām tehnoloģijām, Latvija ir līdzīgu izaicinājumu priekšā tāpat kā pārējā pasaule. Ņemot vērā Latvijas priekšrocības, ir jāpanāk, ka esam ne tikai tehnoloģiju patērētāji, bet arī radītāji. Tādēļ pirms gada nolēmām rīkot „5G Techritory’’, lai aicinātu uz Latviju pasaules vadošos tehnoloģiju uzņēmumus, Eiropas politikas veidotājus un Latvijas uzņēmumus, kopīgi diskutētu un vienotos par sadarbības iespējam, attīstot un testējot jaunas tehnoloģijas viedās pilsētas, viedās mobilitātes un viedās medicīnas jomās. Turklāt Latvijai tā ir iespēja vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas kā vienai no mobilo tehnoloģiju līdervalstīm, tāpēc izprast, kas ir 5G tehnoloģija un, galvenais, ko tā spēs, ir svarīgi ne tikai telekomunikāciju nozares pārstāvjiem,“ uzsver Neils Kalniņš, „5G Techritory’’ programmas direktors.

Dienu pirms konferences, 26. septembrī, norisināsies „5G Ideation’’ jaunuzņēmumu seminārs, kas vērsts tieši uz jauno tehnoloģiju produktu radītājiem. Pasākuma ietvaros jaunuzņēmumiem tiks dota iespēja diskutēt ar 5G tehnoloģiju nozares ekspertiem un augsta līmeņa vadītājiem, kā arī dalībnieki tiks iepazīstināti ar revolucionārā tīkla iespējām. 5G seminārā piedalīsies tehnoloģiju nozares entuziasti – jaunuzņēmumu pārstāvji no Baltijas, kā arī 20 jaunuzņēmumi no Dienvidkorejas, kuri jau strādā ar 5G produktiem un idejām. Pasākumu organizē TechChill un Latvijas Mobilais Telefons (LMT) sadarbībā ar „5G Techritory’’ un Ziemeļvalstu Ministru padomi.

Forumā tiks veidota arī cieša sadarbība starp „5G Techritory’’ un Ziemeļvalstu Ministru padomes jaunāko digitālo programmu, kurai ir izšķiroša nozīme Baltijas un Ziemeļvalstu digitālās pārrobežu sadarbības veicināšanā, kā arī līdz ar forumu, 26. septembrī, norisināsies nākamā Baltijas un Ziemeļvalstu digitālo ministriju augsta līmeņa amatpersonu sanāksme. Darba kārtībā būs arī kopīgs Baltijas un Ziemeļvalstu rīcības plāns par spēcīgāku sadarbību 5G jomā.

Pasākuma ietvaros tiks arīdzan parakstīts Baltijas valstu saprašanās memorands par Via Baltica koridora attīstību savienotās un autonomās braukšanas un 5G tehnoloģiju attīstībai, ko Rīgā plāno akceptēt Latvija, Lietuva un Igaunija. Tas sekmēs sadarbību un kooperāciju automatizētā transporta attīstībā, kā arī piesaistīs inovācijas un  uzlabos kopējo drošību uz ceļiem.

Forumu organizē VAS „Elektroniskie sakari” ciešā sadarbībā ar Ministru prezidenta biroju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Ziemeļvalstu Ministru padomi, 5G Automotive Association (5GAA) un International Telecommunication Union (ITU), sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) kā stratēģisko partneri, Cisco, Huawei, Qualcomm, Rohde & Schwarz, Eesti Meedia un citiem partneriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti