“Tele2” pirmais Rīgā iedarbina 5G tehnoloģiju; pirmais 5G būs pieejams Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 18.jūlijs 2019 14:07

Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” šodien, 18. jūlijā Rīgā iedarbinājis pirmo pilnvērtīgo 5G mobilo sakaru bāzes staciju, kas klientiem 5G sakarus sākotnēji nodrošinās Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā.

Plānots, ka “Tele2” klienti, kuriem būs 5G tehnoloģiju atbalstošas ierīces, 5G mobilā interneta sniegtās priekšrocības varēs sākt izmantot jau tuvākajās dienās. Uzņēmums paredz, ka sākotnēji mobilā interneta ātrums Mūkusalas Biznesa Centra kvartālā būs no 1Gb/s.

“Ar šo dienu – 18. jūliju, varam uzskatīt, ka Latvijā ir sākusies 5G ēra. Esam mērķtiecīgi strādājuši, lai būtu pirmie Latvijas galvaspilsētā, kas iedarbina kvalitatīvu 5G tehnoloģiju. Lai pilnvērtīgi ieviestu 5G, “Tele2” sadarbībā ar “Nokia” ir izveidojis 5G funkcionēšanai nepieciešamo pamattīklu, bez kura neviens operators nevar ieviest jauno tehnoloģiju, un šodien uzstādījām arī pirmo 5G radio bāzes staciju, kas jau kādu laiku testa režīmā tika darbināta laboratorijā. Tuvāko gadu laikā mums priekšā ir ievērojams darbs, lai attīstītu šīs tehnoloģijas visaptverošu pārklājumu visā valstī. Apvienojot zināšanas un prasmes, mēs mērķtiecīgi strādāsim, lai sasniegtu šo mērķi,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.
 
Uzstādītā 5G radio bāzes stacija ir pilnībā integrēta ar “Tele2” pamattīklu, bez kā nav iespējama reāla 5G funkcionēšana. Ja viss noritēs kā plānots, līdz gada beigām “Tele2” varētu iedarbināt vēl dažas 5G bāzes stacijas Latvijā.
 
Jau ziņots, ka pērn SPRK rīkotajā izsolē, “Tele2” iegādājās 5G tīkla veidošanai nepieciešamo frekvenču spektru, kļūstot par vienīgo operatoru Latvijā, kura rīcībā ir nepārtraukts 100 Mhz  frekvenču spektrs  3,5 Ghz diapazonā, maksimāli jaudīga 5G  tīkla izvēršanai.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti