Latvijas kompānija investē 500 000 eiro mobilās lietotnes un kalkulatora izstrādē cīņai ar klimata pārmaiņām 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 31.oktobris 2019 8:55

Latvijas uzņēmums SIA "Not Hot Environmental Solutions" investējis 500 000 eiro mobilās lietotnes un kalkulatora izstrādē cīņai ar klimata pārmaiņām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums piedāvā iespēju tiešsaistē vai mobilajā lietotnē ar īpašu kalkulatoru aprēķināt personas radīto oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzumu un to likvidēt, par noteiktu samaksu iestādot attiecīgu skaitu koku.

Pakalpojuma izstrādē piecu gadu laikā ieguldīti apmēram 500 000 eiro, kas izlietoti mājaslapas, mobilās lietotnes un kalkulatora mehānisma izveidē. Dibinot uzņēmumu, iegādāta arī mežsaimniecībai piemērota zeme vairāk nekā 300 hektāru platībā, kur turpmāk tiks veidotas jaunaudzes. 

"Not Hot Environmental Solutions" dibinātājs Māris Simanovičs norādīja, ka globālā mērogā tiek plaši runāts par planētas sasilšanu un pieaugošo CO2 koncentrāciju atmosfērā. CO2 izmešus rada rūpniecība, satiksme un īpaši elektroenerģijas patēriņš. Savukārt koku stādīšana ir viens no lētākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā izvairīties no CO2 izmešu uzkrāšanās atmosfērā. 

"Dibinājām "Not Hot Environmental Solutions", lai aicinātu ikvienu, kuram nav vienaldzīgi vides un klimata pārmaiņu jautājumi, ērtā veidā pievienoties ekoloģiskam dzīvesveidam, lai arī Latvija 2050.gadā būtu daļa no CO2 brīvas ekonomiskās sistēmas," teica Simanovičs.

Izstrādātais kalkulators ļauj operatīvi aprēķināt, cik lielu CO2 apmēru mājsaimniecība vai uzņēmums rada konkrētā laika periodā. Pašlaik tiešsaistē pieejams kalkulators privātpersonām, savukārt uzņēmumiem paredzētais kalkulators vēl ir izstrādes procesā.

Tostarp aprēķināts, ka CO2 apmērs, ko gada laikā rada viena vidēja lieluma biroja darba telpa, ir 38,52 tonnas, un, lai piesaistītu šo oglekļa dioksīda daudzumu, nepieciešams iestādīt 54 kokus.

"Kalkulatora izstrādes procesā tikāmies arī ar Pasaules Dabas fonda ekspertiem. No citiem līdzīgiem kalkulatoriem šis atšķiras ar daudz vienkāršāku un lietošanai ērtāku mehānismu. Kalkulators, kas jau pieejams www.nothot.org, novērtē mājsaimniecību radītās emisijas būtiskākajos sektoros - pārtika, mājoklis un transports. Citi kalkulatori bieži pieprasa rādītājus, ko cilvēks pats uzreiz nevar noteikt, piemēram, siltumenerģijas patēriņa apmēru," skaidroja vides aktīvists un pētnieku Jānis Brizga.

Savukārt Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platformas dibinātāja Agnese Alksne minēja, ka patlaban katrs trešais uzņēmums Eiropā sācis darbu pie ietekmes apzināšanās uz klimata pārmaiņām un radītājiem CO2 izmešiem. "Izplatītākās metodes kā mazināt paša radīto negatīvo ietekmi uz vidi, ir iepirkt produktus, kuru ražošanas procesā rodas zems CO2 apmērs, 100% pāriet uz atjaunojamiem energoresursiem, veikt energoefektivitātes pasākumus, ieviest aprites ekonomikas modeli, kā arī investēt projektos, kas atjauno mežus un ūdens ekosistēmu," viņa teica.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Not Hot Environmental Solutions" reģistrēta šogad aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieki līdzīgās daļās pastarpināti ir atkritumu apsaimniekošanas koncerna "Eco Baltia grupa" akcionārs un valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un Vācijas pilsonis Mihaels Brokmans.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 31.oktobris 2019 9:30
3 2 Atbildēt

Klimatistu 1.mēŗkis - pisness. Kā saka na ļico, kādreiz viduslaikos cilvēkiem tirgoja grēku indulgences (kas nesaprot, var pagūglēt), tagad ar pepijām garzeķēm satracinātiem ļautiņiem piedāva kociņus sastādīt par viņu pašu naudu, lai var sev uzlikt uz pleca un pateikt, ka mana CO2 pēda ir neitrāla, braaavo.

Likt Koļu uz to visu un visiem, kas to propogandē !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti