Sešas lietotnes noguruma padzīšanai

 

Foto: Publicitātes attēls

Marta Ciprusa | 6.decembris 2019 15:47

Arvien lielāku popularitāti informācijas nogurdināto cilvēku vidū iegūst apzinātības meditācijas prakse, kas palīdz mazināt stresu un atgūt mieru.

Apzinātību var praktizēt, apmeklējot dažādas apmācības, taču arī tehnoloģijas var palīdzēt apgūt meditāciju un praktizēt to ikdienā. Samsung ir apkopojis informāciju par mobilajām lietotnēm, kas ļaus meditēt jebkurā vietā un laikā.

Apzinātība ir meditācijas veids, kas paredz koncentrēšanos uz to, kas notiek šeit un tagad – gan cilvēkā iekšēji, gan vidē ap viņu. Parasti to praktizē, ērti sēžot klusā vietā ar aizvērtām acīm un koncentrējoties uz elpošanu; domas jācenšas novirzīt uz tagadni, mēģinot neieslīgt pārdomās un raizēs par darāmajiem darbiem, attiecībām vai pagātnes notikumiem.

Dažādi pētījumi* pierāda, ka meditācija var palīdzēt kontrolēt stresu, mazināt trauksmi un pat palīdzēt cīnīties ar depresiju, sāpēm un citām garīga un fiziska rakstura problēmām.

“Tehnoloģijas ikdienā var ne tikai noderēt informācijas ieguvei un apmaiņai, bet arī palīdzēt mums rūpēties par savu garīgo labsajūtu. Piemēram, viedpulkstenis Samsung Galaxy Watch ļauj izmērīt nēsātāja stresa līmeni, brīdina, ja stresa ir par daudz, un piedāvā veikt elpošanas vai meditācijas vingrinājumus, lai atgūtu mieru. Savukārt viedtālruņos un planšetdatoros pieejamas visdažādākās lietotnes, kas kalpos par apzinātības treneriem ikdienā,” stāsta Samsung produktu treneris Aleksandrs Smirnovs.

Lai īstās lietotnes izvēlēšanās no plašā piedāvājuma nekļūtu par vēl vienu stresa avotu, Samsung produktu treneris ir apkopojis sešas populārākās lietotnes, ko izmēģināt, lai atrastu sev piemērotāko:

-          Miervidi ir pirmā un šobrīd vienīgā apzinātības meditācijas lietotne latviešu valodā. Tajā pieejamas meditācijas dažādiem dienas laikiem, emocionālajam līdzsvaram, produktivitātei, labsajūtai, kā arī dažāda vecuma bērniem un jauniešiem piemērotas programmas. Tāpat lietotnē iekļauta sadaļa “Ceļo”, kurā atrodama informācija par vairākiem pastaigu maršrutiem Rīgas apkārtnē, un katrs no tiem papildināts ar apzinātības vingrinājumiem dabas takas un sevis izzināšanai.

-          Ten Percent Happier ir lietotne tiem, kas pret meditāciju ir skeptiski – tajā likts uzsvars uz meditāciju kā sekulāru un zinātniski pamatotu praksi. Lietotājiem ir pieejamas jau gatavas audio un video intervijas ar pieredzējušiem jomas ekspertiem, kam var uzdot arī savus jautājumus un saņemt atbildi aptuveni dienas laikā.

-          Headspace lietotne piedāvā meditācijas specifiskām vajadzībām: miega kvalitātes uzlabošanai, stresa kontrolei, personiskajai izaugsmei, darba produktivitātei un citām situācijām. Lietotne īpaši piemērota iesācējiem, jo tā piedāvā apgūt pašus meditācijas pamatus un sniedz skaidrus norādījumus.

-          Stop, Breathe & Think paredzēta ikdienas lietošanai un pielāgo vingrinājumus lietotāja noskaņojumam un emocijām, ļaujot regulāri sekot līdzi savam progresam. Lietotne palīdzēs gan vieglāk aizmigt, gan mazināt stresu un trauksmi. Tajā pieejami arī elpošanas vingrinājumi un jogas video pamācības.     

-          Aura ir vienkārša lietotne, kas piedāvā īsas, personalizētas un zinātnē balstītas trīs minūšu meditācijas. Šajā lietotnē meditācijai piešķirts spēles elements – mācoties un piedaloties ikdienas izaicinājumos, lietotāji var paaugstināt savu līmeni.

Samsung telefonos un pulksteņos pieejamā lietotne Samsung Health ne vien palīdz reģistrēt fiziskās aktivitātes un uzturu, bet arī piedāvā apzinātības meditācijas programmas, kas ļaus uzlabot miega kvalitāti un mazināt stresu. Lietotne piedāvā dažāda ilguma meditācijas, stāstus, kas palīdzēs iemigt gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī mūziku mieram, miegam vai koncentrēšanās spēju uzlabošanai

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti