Woola no Igaunijas TechChill 2020 Fifty Founders Battle TechChill pārspēj rekordus 1

 

Foto: Publicitātes attēls

TechChill 2020 | 24.februāris 2020 15:12

Woola no Igaunijas TechChill 2020 Fifty Founders Battle TechChill pārspēj rekordus un pulcē vairāk kā 2300 apmeklētājus no visas pasaules

Woola, jaunuzņēmums no Igaunijas, ieguva TechChill 2020 jaunuzņēmumu sacensību Fifty Founders Battle galveno balvu. Laimīgā komanda devās mājup ar 10 000 eiro finansējumu no TechChill Foundation, ko ieguldīt tālākā jaunuzņēmuma izaugsmē, iespēju piedalīties Startup pasaules kausa finālā Sanfrancisko un citas vērtīgas balvas. Savukārt Adact, Hugo.legal, VeritaCell ieguva Latvijas Biznesa enģeļu tīkla balvu -  vieglās saistības 100 000 EUR apmērā.

TechChill tradicionāli ir pulcēšanās vieta jaunajiem un topošajiem jaunuzņēmumiem, turklāt piecdesmit no tiem tika dota iespēja kāpt uz TechChill skatuves un prezentēt sevi investoru, apmeklētāju un mediju priekšā, lai cīnītos par uzvaru sacensībās Fifty Founders Battle, kas ik gadu ir konferences kulminācija. Pirmās TechChill konferences dienas laikā, 20. februārī, investoru žūrija vērtēja visus piecdesmit jaunuzņēmumus, balstoties uz to prezentāciju trīs minūšu garumā un izvirzīja piecus finālistus: Adact (Igaunija), jaunuzņēmums, kas dod iespēju zīmoliem izveidot uz spēlēm balstītu mārketinga kampaņu bez kodēšanas; HUGO.legal (Igaunija), AI balstīta platforma, kas dod iespēju izvēlēties piemērotu juristu; Longeneze (Latvija), platforma, kas piedāvā biomedicīnas datu pārveidošanu savstarpēji dalāmos aktīvos; woola (Igaunija), jaunuzņēmums, kas ražo burbuļu ietīšanas plēvi no aitas vilnas; EVOestate (Igaunija), platforma, kas apkopo nekustamā īpašuma kompensācijas.

Šogad par visdaudzsološāko komandu tika atzīta Woola no Igaunijas. Laimīgā komanda devās mājup ar 10 000 eiro finansējumu no TechChill Foundation, kuru ieguldīt idejas attīstībā. Papildus tam, Woola saņēma iespēju piedalīties Startup pasaules kausa finālā Sanfrancisko un citas vērtīgas balvas. Savukārt Latvijas Biznesa enģeļu tīkls piešķīra Adact, Hugo.legal, VeritaCell vieglās saistības 100 000 EUR apmērā.

Fifty Founders Battle 50 pusfinālisti tika iedalīti 5 vertikālēs atbilstoši to nozarei - medicīnas tehnoloģijas (MedTech), zaļās tehnoloģijas (GreenTech), finanšu tehnoloģijas (FinTech), B2B un B2C. TechChill 2020 organizatori atzīmē, ka šogad saņemts rekordliels pieteikumu skaits jaunuzņēmumu sacensībām - kopumā 261 pieteikums. Populārākā vertikāle pēc pieteikumu skaita šogad bijusi B2B, kas saņēmusi 80 pieteikumus. Lai arī lielākā daļa pieteikumu tiek saņemta no Baltijas un Ziemeļvalstu reģioniem, konferences organizatori priecājas, ka starp pieteikumiem ir iespējams redzēt pārstāvjus no Armēnijas, Kosovas, Puertoriko un citām valstīm, kas iepriekš nav bijušas pārstāvētas. Šogad pieteikumi tika saņemti no 37 valstīm, kas norāda uz Fifty Founders Battle sacensību nozīmi starptautiskā mērogā.

Pasākumu norises vietā Hanzas Perons tika aizvadīta jau devītā TechChill konference, kas šogad pulcējusi rekordlielu apmeklētāju skaitu -  TechChill 2020 pulcēja vairāk kā 2300 apmeklētāju. Konferences organizatori ziņo, ka 40% no visiem apmeklētājiem ir starptautiski atzīti eksperti un tehnoloģiju interesenti, kopumā pārstāvot vismaz 40 pasaules valstu. TechChill 2020 uzņēmis arī rekordlielu jaunuzņēmumu pārstāvju skaitu - kopumā 500 cilvēkus, kas pārstāvēja vairāk kā 300 dažādus jaunuzņēmumus. Konference pulcēja arī 150 investorus un aptuveni 100 mediju pārstāvjus. TechChill 2020 izmantotā tīklošanās platforma liecina, ka konferences laikā notikušas 1500 dažādas tikšanās, bet organizētāji pēc pieredzes novērojuši ievērojamu skaitu tikšanās, kas notikušas ārpus tīklošanās rīka. Līdztekus konferencei norisinājās arī 20 dažādi satelītpasākumi, piemēram, pārtikas inovāciju hakatons Future of Food, Riga Venture Summit 2020, FinTech sarunas kopā ar TWINO, Mintos karjeras dienas, LMT lietu interneta hakatons un citi vērtīgi pasākumi visām auditorijām.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Meeris 24.februāris 2020 19:33
1 0 Atbildēt

tādā ziņā viss chill..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti