Noskaidrots, kuram Latvijā ir visātrākais mobilā interneta lejupielādes ātrums 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 6.maijs 2020 13:36

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) katru gadu visā Latvijā veic mērījumus, lai noskaidrotu mobilo sakaru kvalitāti.

Jaunākie oficiālie mērījumu dati liecina, ka jau ceturto gadu pēc kārtas ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā saviem klientiem nodrošina mobilo sakaru operators “Tele2”, vidējam lejupielādes ātrumam sasniedzot 48,41 Mbit/s, bet maksimālajam – 150 Mbit/s. “LMT” tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 32,63 Mbit/s, bet maksimālais 122 Mbit/s, savukārt “Bite Latvija” tīklā mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 28,86 Mbit/s, bet maksimālais 118 Mbit/s.

SPRK mērījumi, kas visa gada garumā veikti 1200 dažādās vietās visā Latvijas teritorijā, arī atklāj, ka “Tele2” nodrošina vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu 98 Latvijas novados un 8 no 9 Latvijas lielajām pilsētām.

“Šīs valsts iestādes neatkarīgi veiktie mērījumi apliecina, ka jau ceturto gadu pēc kārtas “Tele2” ir pārliecinošs līderis vidējā mobilā interneta lejupielādes un maksimālā lejupielādes ātruma ziņā. Šie panākumi atspoguļo mūsu nozīmīgos ieguldījumus tīkla infrastruktūrā, kā rezultātā četru gadu laikā mūsu vidējo lejupielādes ātrumu esam palielinājuši par 75% – no 27,5 Mbit/s 2016. gadā līdz 48,41 Mbit/s 2019. gadā. Pēdējo 5 gadu laikā mēs savā tīkla attīstībā esam investējuši aptuveni 60 milj. eiro un arī šogad turpināsim investēsim vairākus miljonus eiro 4G tīkla izvēršanai visā valsts teritorijā,” atklāj “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Pateicoties mūsu tīkla jaudai, mēs arī pašreizējā krīzes situācijā, kad datu patēriņš pieaudzis par aptuveni 20%, spējam nodrošināt kvalitatīvus sakarus un ātru, stabilu mobilo internetu. To pierāda “Norstat” veiktā aptauja, kurā noskaidrots, ka “Tele2” klienti ir visapmierinātākie ar mobilā interneta ātrumu ārkārtējās situācijas laikā, kad daudzi strādā un mācās attālināti. Mēs tiešām esam par sava tīkla darbību pārliecināti, atšķirībā no citiem, kas aicina ierobežot mobilā interneta lietošanu, jo saskarās ar tīkla problēmām.”

“Tele2” ir arī kopumā augstākie mobilā interneta lejupielādes rādītāji. Proti, 76% gadījumu “Tele2” tīklā bijis iespējams sasniegt lejupielādes ātrumu robežās no 30 līdz 100Mbit/s. “’Bite Latvija” un “LMT” tas izdevies attiecīgi 59,12% un  52,54% gadījumu. “Šis rādītājs ir ļoti būtisks, jo 30 Mbit/s ātrums tiek vērtēts kā atbilstošs platjoslas internetam – to apliecina Eiropas Komisijas stratēģija platjoslas attīstībai un 5G tehnoloģijas tīklu ieviešanai. Tas arī nozīmē, ka mobilais internets ir kļuvis par reālu konkurentu optiskajam internetam un to labi apliecina arī pašreizējā krīzes situācija,” saka V.Vancovičs. 

Pērn “Tele2” uzstādīja vairāk nekā 50 jaunas bāzes stacijas, kā arī veica modernizācijas darbus 200 bāzes stacijām visā Latvijā. Šogad “Tele2” uzstādīs aptuveni 40 jaunas bāzes stacijas, stiprinās kapacitāti, pieslēdzot mobilās bāzes stacijas optiskajam tīklam Rīgā, kā arī uzstādīs modernākas iekārtas bāzes stacijās Latvijas reģionos. "Tele2" visā Latvijā ir vairāk nekā 1060 mobilās bāzes stacijas.

SPRK elektronisko sakaru mērījumus veic regulāri, tos apkopojot ikgadējā "Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskatā". SPRK ir neatkarīga valsts organizācija, kuras galvenā funkcija ir sabiedrisko pakalpojumu regulēšana, līdz ar to tās dati ir uzticami un objektīvi. SPRK jaunākais kvalitātes pārskata kopsavilkums ir pieejams: https://bit.ly/2KFNMdK.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vidējais ātrums 6.maijs 2020 14:13
6 4 Atbildēt

Ar vidējo ātrumu tāpat kā ar vidējo algu vai vidējo temperatūru palātā. Ja viens saņem miljonu, bet 1000 iedzīvotāju saņem minimālo algu, tad vidējā alga vairāk vai mazāk eiropas vidējā līmenī. Ja palātā viens ir miris un ar istabas temperetūru, bet pārējie ar paaugstinātu, tad vidējā temperatūra būs normas robežās.

Tas pats ar interneta ātrumu, statistiski varbūt Tele 2 ir labi rādītāji, bet manā konkrētā dzīves vietā Tele2 interneta ātrumu var apdzīt lēni rāpojošs gliemezis, bet grafikos norādītā Bite samals Tele2 miltos.

Optikants 7.maijs 2020 20:09
5 0 Atbildēt

Optika jau tikai piečurāto kāpņu telpu blokmājās!

Labāk tomēr krūmājos ar mobilo netu, kā blokmājā ar semušku grauzēju šmurguļiem.

Krotow 6.maijs 2020 15:50
3 4 Atbildēt

Lejupielādes ātrums tieši atkarīgs no vietas un lietotāju skaita apkārt. "Koronas dienās" ap Mārupi Tele2 ātrums pēc Ookla's Speedtest'a lejā/augšā bija knapi 16/4 Mbps un arī tikai pirmajās 5 sekundēs. Un pings 35+. Par kādu ātrumu viņi tur murgo?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti