ERNW atzīst, ka Huawei 5G tīkls esot drošs

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 21.maijs 2020 12:35

Pasaules sociāli ekonomiskā attīstība nākotnē būs aizvien ciešāk saistīta ar jaudīgu interneta tīklu.

To apzinās arī valstu līderi un drošības speciālisti, tāpēc aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta potenciālo risku un drošības pārkāpumu izpētei un analīzei 5G tīkla izveidē. Lai nodrošinātu pieaugošajām drošības prasībām atbilstošu 5G tīklu, tehnoloģiju ražotāji dara visu iespējamo, lai padarītu izstrādes procesus atvērtākus, saprotamākus un caurskatāmākus klientiem, nozares partneriem un valsts iestādēm. Šādu taktiku aktīvi piekopj arī Huawei. Nesen uzņēmums kārtējo reizi to skaidri apliecināja, sniedzot iespēju Vācijas neatkarīgajam kiberdrošības pakalpojumu sniedzējam ERNW veikt sava 5G tīkla pirmkoda analīzi.

ERNW vecākie auditori veikuši Huawei 5G pamattīkla vienotās vārtejas (unified distributed gateway - UDG) pirmkoda analīzi, izmantojot jaudīgākās kiberdrošības nozares rīkus un metodes. UDG ir tīkla sastāvdaļa, kas nodrošina tīklu savienojumus, izmantojot dažādus protokolus, un spēj pārraidīt gan 4G, gan 5G tīklu. Vācijas ekspertu pārbaudes laikā tika izskatīta pirmkoda kopējā kvalitāte, analizēti tā izveidošanas procesi un atklātā koda komponentes dzīves cikla pārvaldība. Sagatavotā analīzes atskaite akcentē Huawei 5G pamattīkla pirmkoda augsto kvalitāti un apliecina, ka uzņēmuma izstrādātā programmatūra atbilst augstākajām mūsdienu drošības un kvalitātes prasībām.

“Pēdējo 30 gadu laikā Huawei produkti un tehniskie risinājumi ir ieviesti vairāk nekā 170 valstīs un reģionos, un tie nozarē ir ieguvuši labu reputāciju un partneru uzticību. Sekojot līdzi pasaulē augošajām prasībām tehnoloģiju un drošības jautājumos, Huawei arī turpmāk kā vienu no galvenajām attīstības stratēģijām izvirza pasaulē vienotas kiberdrošības pārbaudes sistēmas izveidi un ieviešanu. Mēs turpināsim ieguldīt līdzekļus šīs jomas izpētē un attīstībā, lai atrastu aizvien jaunus, inovatīvus drošības risinājumus. Savukārt,  lai visā pasaulē veidotu uzticamu kiberdrošības vidi 5G ieviešanai, Huawei turpinās stiprināt sadarbību ar telekomunikāciju operatoriem, nozares partneriem, valdībām un arī ekspertiem, kā to jau apliecinājām, sadarbojoties ar ERNW auditoriem,” uzsver Rikijs Čens, „Huawei Technologies” vadītājs Baltijā.

Vācijas neatkarīgo ekspertu veiktā analīze izpētīja Huawei pirmkoda kvalitāti, izveidošanas procesus un atklātā koda komponentes dzīves cikla pārvaldību. Pirmkoda uzbūves sarežģītība tika novērtēta kā atbilstoša līmeņa, nesasniedzot robežlielumu, atkārtošanās kodā vērojama reti un tikai atbilstošās vietās, savukārt nedrošas funkcijas kodā tikpat kā nebija atrodamas. Koda uzbūves procesa analīze parādīja, ka visas binārās funkcijas kodā apvienotas ar drošām kompilācijas metodēm un veidotas ar pieņemamu binārās ekvivalences līmeni. Savukārt atklātā koda komponentes dzīves cikla pārvaldības pārskats apliecināja, ka tā atdalījums, apstrāde, dokumentācija un uzlabojumu vadība ir veikta kvalitatīvi un atbilst mūsdienu prasībām. Kopumā ERNW pārskatā secināts, ka 5G pamattīkla pirmkoda kvalitāte apliecina, ka Huawei programmatūras izstrādes process ir mūsdienīgs un atbilst nozares prasībām, tādēļ nav šaubu par tīkla drošību un uzticamību.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 1

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti