Lietuvā sāk darbu virtuālā policijas patruļa

 
Nozare.lv | 6.aprīlis 2021 16:51

Lietuvā no otrdienas sāk darbu jauna policijas struktūrvienība - virtuālā patruļa, kuras uzdevums ir izsekot un novērst iespējamos noziegumus kibertelpā.

Kā norāda Lietuvas Policijas departaments, pagaidām ar to nodarbosies trīs cilvēki, kuri reaģēs tikai uz "acīmredzamiem tiesību pārkāpumiem, kas notiek vai tiek gatavoti elektroniskajā vidē".

"Sākumā personas tiks brīdinātas, ka nelikumīgā darbība jāpārtrauc; ja tas netiks darīts, savāktie materiāli tiks reģistrēti un nodoti atbildīgajai policijas struktūrvienībai tālākai izmeklēšanai," teikts departamenta izplatītajā paziņojumā.

Virtuālā patruļa sociālajos tīklos vai ziņu portālos vispirms publiski brīdinās iespējamos pārkāpējus, tad nosūtīs viņiem personisku vēstījumu sociālajā tīklā "Facebook", e-vēstuli no adreses "virtualus.patrulis@policija.lt".

Policijas ģenrālkomisārs Renats Požēla iepriekš norādīja, ka virtuālā patruļa reaģēs vienīgi uz  konkrētiem tiesību aktu pārkāpumiem un nenodarbosies ar interneta komentāru cenzūru. Ja būs jāizšķiras, kā vērtēt konkrētus gadījumus, patruļas darbiniekiem vienmēr būr iespējas konsultēties ar kolēģiem un "pieņemt kolektīvu lēmumu".

"Tie varētu būt acīmredzami tiesību aktu pārkāpumi, piemēram, vakcīnu tirgošana, kas ir aizliegta, vai piedāvājumi iegādāties narkotiskās vielas, nepārprotama lamuvārdu lietošana un citas personas aizvainošana," skaidroja komisārs.

Tiks uzraudzīti arī piedāvājumi pirkt kontrabandas cigaretes vai alkoholu, iegādāties autovadītāja apliecību, par maksu palīdzēt nokārtot automašīnas tehnisko apskati vai braukšanas eksāmenu, kā arī aicinājumi izrēķināties ar citām personām vai līdzīgi pārkāpumi.

Patruļa pārbaudīs arī aicinājumus investēt aizdomīgās platformās, iepirkties neīstos interneta veikalos un citus iespējamas krāpšanas gadījumus.

Sabiedrība aicināta ziņot virtuālajai patruļai par kibertelpā novērotajiem pārkāpumiem "Facebook" platformā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti