LTAB OCTA lietotnē autovadītāji saņems informāciju par gadījumiem, kad OCTA polise zaudē spēku pirms tās beigu termiņa

 

Foto: Ekrānbilde

LTAB | 29.decembris 2021 14:21

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) mobilajā lietotnē LTAB OCTA ieviesis jaunu funkciju – informācijas nosūtīšanu autoīpašniekiem gadījumā, ja OCTA polise zaudē spēku vēl pirms tās beigu termiņa.

“Pēdējā laikā esam novērojuši, ka palielinās tādu gadījumu skaits, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise ir zaudējusi spēku vēl pirms tās beigu termiņa. Lai ari vairums zina, ka OCTA polise vairs nav spēkā esoša, ja mainās transportlīdzekļa īpašnieks, tomēr ir arī citi likumā noteiktie gadījumi, kad polise zaudē spēku,” informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Lai maksimāli samazinātu situācijas, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise vēl pirms beigu termiņa zaudējusi spēku, LTAB izstrādājis papildus funkciju LTAB OCTA mobilajā lietotnē, kas informē lietotājus, ja noticis šāds gadījums. “Pēc mūsu aprēķiniem, LTAB OCTA mobilo lietotni lejuplādējuši aptuveni 100 tūkstoši autovadītāju. Turpinām aktīvi strādāt, lai pilnveidotu lietotni ar ērtu funkcionalitāti un autovadītājiem noderīgu informāciju, kā arī, lai pieaugtu tās izmantotāju skaits,” skaidro J.Abāšins.

LTAB izstrādāja un ieviesa lietotni LTAB OCTA 2017.gadā. Tajā ikviens transportlīdzekļa īpašnieks var iegūt informāciju par saviem transportlīdzekļiem, Bonus Malus klasēm, apdrošināšanas vēsturi un citām svarīgām lietām. Kopš 2019.gada lietotnē pēc ceļu satiksmes negadījuma (turpmāk – CSNg) var elektroniski aizpildīt saskaņoto paziņojumu, un, pateicoties lietotāja autorizācijas iespējām, šāds elektroniski aizpildīts saskaņotais paziņojums, ir līdzvērtīgs dokuments tā drukātajai versijai.

LTAB statistika liecina, ka šī gada 11 mēnešos apdrošinātājiem pieteikti 20340 CSNg, kas fiksēti ar saskaņoto paziņojumu. No tiem gandrīz desmitā daļa fiksēti elektroniski ar mobilo saskaņoto paziņojumu LTAB OCTA mobilajā lietotnē. “Kopš mobilā saskaņotā paziņojuma funkcijas ieviešanas, tā lietotāju skaits pakāpeniski pieaug. Tā šī gada 11 mēnešos 9,37% no visiem CSNg, kas fiksēti ar saskaņoto paziņojumu, tika aizpildīti elektroniski. Turklāt, pēdējos četros mēnešos elektronisko aizpildīto saskaņoto paziņojumu īpatsvars ir jau 11,48%,” stāsta J.Abāšins.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti