Kāpēc iAuto publicē Tele2 nekorekto preses relīzi par 5G tehnoloģiju aptauju? 23

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele2 | 5.septembris 2022 13:43

iAuto komentārs pie šīs preses relīzes - uzskatām, ka Tele2 izplatītais materiāls ir nekorekts un maldinošs. Tieši tāpēc to nolēmām publicēt. Uzskatām, ka nepienācīgi tika atspoguļots pret 5G negatīvās atbildes, ja precīzi - tās vispār rakstā nav minētas.

Tele2 preses relīze: Trešdaļa iedzīvotāju sagaida, ka 5G tehnoloģija sniegs pozitīvu pienesumu ekonomikai

Daudzpakalpojumu uzņēmuma “Tele2” veiktā aptauja liecina, ka aptuveni trešdaļa Latvijas iedzīvotāju (31%) uzskata, ka 5G sniegs pozitīvu pienesumu valsts ekonomikai. Vienlaikus katrs ceturtais jeb 26% uzskata, ka pozitīvās gaidas attiecībā uz 5G ir pārspīlētas.

Visvairāk skeptiski noskaņotu cilvēku par 5G internetu ir Kurzemes un Vidzemes reģionos, pašnodarbināto, bezdarbnieku un mājsaimnieču vidū. Savukārt tie, kuri uzskata, ka cerības uz 5G interneta ieviestajām pozitīvajām izmaiņām ir pamatotas, vairāk ir vadītāju un studentu, kā arī krieviski runājošo un Latgalē dzīvojošo vidū.

“Lai arī daļā sabiedrības ir zināma pietāte pret 5G tehnoloģiju, tā noteikti var pozitīvi ietekmēt ikviena cilvēka ikdienu. Sākot jau ar iespēju vienkārši izmantot 5G interneta ātruma priekšrocības, beidzot ar dažādiem ikdienišķiem un ikvienam noderīgiem nākotnes pakalpojumiem, kas būs pieejami, pateicoties šai tehnoloģijai. Turklāt šie nākotnes pakalpojumi nemaz nav tik tālu. Piemēram, mūsu kolēģi Stokholmā kopā ar partneri aktīvi strādā pie 5G risinājuma, lai jau drīzumā ēdienu piegādi mājās veiktu robots,” stāsta “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Tāpat šobrīd tiek veidots 5G privātais tīkls elektrisko laivu “X Shore” ražotnē, kas sniegs pilnīgi jaunas iespējas digitalizēt, automatizēt un racionalizēt ražošanas procesus. Privātais 5G tīkls nodrošinās drošu, paredzamu un pieejamu bezvadu digitālo infrastruktūru neatkarīgi no slodzes publiskajos tīklos.”

Aptauja liecina, ka 37% respondentu, atbildot uz jautājumu, kas mainīsies līdz ar 5G ieviešanu, atzīst, ka varēs vēl ātrāk lejupielādēt filmas un cita veida saturu. 32% aptaujāto uzskata, ka daudz straujāk attīstīsies gudrās pilsētas, 27% šķiet, ka parādīsies jauni saziņas veidi, savukārt 23% iedzīvotāju uzskata, ka 5G tehnoloģija palīdzēs attīstīsies medicīnas jomai.

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar “Berg Research” šī gada jūnijā. Kopumā tika aptaujāti 1007 respondenti.

 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 5.septembris 2022 15:35
17 4 Atbildēt

Vismaz drešdaļai Latvijas iedzīvotāju 5G nav vajadzīgs un nemaz nav sapratnes kas tas ir.

Sipo 5.septembris 2022 16:13
8 2 Atbildēt

Zini, man arī pie dirsas, ar 4G pilnīgi pietiek - baidos tikai par apkuri un Eiropas īso atmiņu attiecībā uz Krieviju

es 5.septembris 2022 19:08
7 0 Atbildēt

Reitingu celšanas steigā, līdzi nedomājot, pārpublicēja, tagad mēģina atmazgāties!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti