Līdz rallijsprintam «Ērgļi 2009» dažas dienas

 
21.februāris 2009 14:51

Tikai dažas dienas atlikušas līdz Latvijas rallijsprinta čempionāta otrajam posmam – rallijsprintam „Ērgļi 2009”, kas svētdien, 1. martā risināsies Ērgļu novada ceļos. Paredzams, ka šīs sacīkstes interesanto un sniegoto ceļu dēļ kļūs par saldo ēdienu gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Laikā, kad valstī valda ekonomiskā krīze, ne visi ir ļāvušies pesimisma vilnim. Ērgļu novada dome, sniedzot organizatorisku atbalstu Latvijas rallijsprinta čempionāta otrā posma „Ērgļi 2009” rīkošanai savos ceļos, saskata tajā lielisku novada popularizēšanas un viesu piesaistīšanas iespēju. Rallijsprints Ērgļu novadā risināsies pirmo reizi, tāpēc tas būs kā jauns izaicinājums vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Rallijsprinta „Ērgļi 2009” starts tiks dots svētdien, 1. martā plkst. 9 pie Ērgļu kultūras nama. Kā pirmie trasē dosies „Open” grupas pārstāvji – sportisti, kuri startēs ar garajām sporta radzēm ārpus čempionāta ieskaites. Pēc divu minūšu pauzes pēc pēdējiem „Open” pārstāvjiem startēs ātrākie no rallijsprinta ieskaites braucējiem ar Jāni Vorobjovu/Guntaru Zicānu („Mitsubishi EVO”) priekšgalā. Sacensību karavānu noslēgs „Road” grupas pārstāvji, kuri jau ierasti sacentīsies pēc regularitātes principa.

Publicētajā rallijsprinta maršruta kartē redzams, ka distances kopējais garums ir 156,15 km, no kuriem 50,55 km būs jāveic ātrumposma režīmā. Trases veidotājs Juris Aperāns sagatavojis trīs „dopus”, kuri sportistiem būs jāveic pa trim reizēm. Pirmais, 5,85 km garais ātrumposms „Piparupīte” jau kādu kilometru no starta pārbaudīs dalībnieku meistarību ar metošu tramplīnu, kuru būs jāveic lielā ātrumā. Šis skatupunkts ir labi pārredzams, piekļūšana no starta puses. Interesantas līkumu kaskādes vērojamas „Piparupītes” finiša daļā. Otrais dops (4,40 km) izceļas ar daudziem līkumiem un ievērojamu reljefa maiņu, tāpēc tam dots nosaukums „Itālija”, asociējot ar šo kalnaino zemi. Interesantākās vietas atrodamas vidusdaļā, bet, tā kā nav piebraucamo ceļu, piekļūšana iespējama, iebraucot trasē pirms tās slēgšanas.

Rallijsprinta garākais ātrumposms būs „Sumulda”. 6,60 km garā dopa interesantākā vieta ir netālu no finiša, kur sportistus sagaida ass kreisais līkums tramplīnā. Jau šobrīd var prognozēt, ka sacīkstes būs ļoti ātras, pat neraugoties uz ielas radžu izmantošanu, jo lielāko daļu trases klāj sniegs, nevis ledus, kā tas bija rallijsprintā „Sarma 2009”. Papildus adrenalīnu radīs gandrīz metru augstie sniega vaļņi šauro un līkumoto ceļu malās. Organizators lūdz atgādināt, ka sportistiem ārpus sacensību laika – sestdienas trases pierakstīšanā un citos pārbraucienos – jābūt ļoti piesardzīgiem un izprotošiem, jo jārēķinās, ka šajos ceļos rallijsprints notiks pirmo reizi, kas nozīmē, ka vietējiem iedzīvotājiem šo sacīkšu specifika nav tik labi zināma. Līdz ar to sportisti būs vieni no tiem, kam jārūpējas par savu un apkārtējo cilvēku drošību! Protams, arī skatītājiem jāizvēlas drošas vērošanas vietas un jāievēro drošības darbinieku norādījumi.

Rallijsprintu „Ērgļi 2009” rīko SIA „Saules serviss” ar atbalstu Ērgļu novada domes, SIA „Elbra”, SIA „Studija Grafs”, zemnieku saimniecība „Luksti”, viesnīca „Ērgļi”, „Līrs B”, „Briežkalns”.

Plašāka informācija par rallijsprintu „Ērgļi 2009” pieejama www.autosport.lv.

Latvijas rallijsprinta čempionāta 2. posms „Ērgļi 2009”
Ātrumposmu starta laiki (1. marts)
Nr.    Nosaukums    1.a/m starts
1.     Piparupīte 1    9:07       
2.     Itālija 1    9:24       
3.     Sumulda 1    10:00       
4.     Piparupīte 2    11:07       
5.     Itālija 2    11:24       
6     Sumulda 2    12:00
7.     Piparupīte 3    13:06       
8.     Itālija 3    13:24       
9.     Sumulda 3    14:01
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti