Andis Neikšāns izstājas no Portugāles rallija

 
6.aprīlis 2009 9:22

Pasaules rallija čempionāta ceturto posmu, Portugāles ralliju, diemžēl finišēt neizdosies „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” sportistiem Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam. Viņu Mitsubishi Lancer Evolution IX automašīnai sestdien ceļā uz pirmo ātrumposmu neizturēja dzinējs.

Pēc pasaules rallija čempionāta noteikumiem sacensību laikā dzinēja maiņa nav atļauta. Neskatoties uz to, komanda bija apņēmības pilna sestdienas vakarā paveikt nepaveicamo – nomainīt visas dzinēja detaļas un sametināt ar klani caursisto dzinēja bloku. Sākotnēji šķietami nereālo ideju tika nolemts īstenot, taču, izjaucot cietušo dzinēju, tā bojājumi izrādījās pārāk smagi – bija bojāts cilindrs, kas remontu padarīja par neiespējamu.

„Diemžēl tāds ir autosports – reizēm tehnika mēdz neizturēt. Pirms šī posma dzinēju regulējām pie viena no zināmākajiem auto dzinēja vadības bloku regulētājiem Somijā un bijām pārliecināti, ka viss būs kārtībā. Diemžēl motors neizturēja,” stāstīja Andis Neikšāns. „Tomēr gribu lielu paldies pateikt visai mehāniķu brigādei – viņi bija gatavi strādāt un savest dzinēju braukšanas kārtībā pat tad, kad situācija šķita bezcerīga! Dzinējs ir pilnībā iznīcināts, kas nozīmē, ka nākamajam posmam gatavosim jaunu motoru un mēģināsim atrast vainu, kā dēļ šī izstāšanās notikusi. Jau tagad skaidrs, ka pie vainas ir defekts elektronikā.”

Ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals norādīja, ka ir ļoti sāpīgi izstāties zinot, ka Portugāles rallijā bija iespējams uzrādīt lielisku rezultātu: „Ja būtu dienu nobraukuši savā tempā, mēs būtu trešajā pozīcijā P-WRC kopvērtējumā. Tomēr nespriedīsim par to, kā būtu, ja būtu. Domāsim par nākamo pasaules čempionāta posmu, kurš risināsies no 21. līdz 24. maijam Sardīnijas salā Itālijā! Arī šajās sacensībās konkurence būs ļoti spēcīga!”

Portugāles autorallijs izrādījās ļoti prasīgs gan no ekipāžu meistarības, gan no tehnikas viedokļa. Daudzi dueti piedzīvoja avārijas, citiem sacensības turpināt liedza tehnikas defekti. Tā, piemēram, otrās dienas pēdējo ātrumposmu veica tikai septiņi P-WRC dalībnieki!

Nākamās sacīkstes „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” paredzētas 16. un 17. maijā, kad ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons startēs Latvijas čempionāta posmā „BTA Rally Talsi”. Jau nedēļu vēlāk Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals piedalīsies pasaules čempionāta posmā Sardīnijā, Itālijā.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”. Komandas informatīvie atbalstītāji ir portāls www.autotv.lv un raidījums „Tavs Auto”.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti