Large & Narrow Concept riepas (+ foto) 3

 
23.marts 2013 13:10

Uzņēmums Bridgestone prezentējis jaunas konceptriepas Large&Narrow, kas no iepriekšējām atšķiras ar palielinātu vertikālo diametru un samazinātu platumu.

Ar Bridgestone 155/55R19 izmēra konceptriepām Large&Narrow pirmo reizi plašāka publika tika iepazīstināta starptautiskajā Ženēvas auto izstādē. Nākotnes riepu konceptā iezīmējas 20-30-to gadu senatnes raksturīgās iezīme: šauras riepas. Diametrs gan cits, tolaik neiedomājams.

Uzņēmums Bridgestone paziņojis: „Riepas Large&Narrow iezīmē jaunu riepu konceptu un atšķiras no standartriepām ar daudziem svarīgiem raksturlielumiem.” Bridgestone atzīmē, ka šīs riepas palīdz pazemināt degvielas patēriņu un tādā veidā dod arī savu ieguldījumu izmešu samazināšanā, kas savukārt palīdz apkārtējās vides saglabāšanā.


Bridgestone uzņēmumā ir gandarīti par izcilajiem pārbaudījumu rezultātiem un plāno ātrāk sākt šīs koncepcijas riepu sērijveida ražošanu. Daļēji jaunā koncepcija tiks pielietota arī degvielu taupošo Ecopia riepu ražošanai.

Jaunās tehnoloģijas raksturlielumi


1. Apkārtējās vides aizsardzība
Piedāvājot lielāka diametra, bet šaurākas riepas, vienlaikus tiek palielināts spiediens riepās, tādējādi ievērojami ierobežojot riepas un ceļa virsmas saskares laukuma dinamiskās izmaiņas. Turklāt, pateicoties riepu struktūras optimizācijai, tām ir uzlabots rites pretestības koeficients - pat par 30%, salīdzinot ar 175/65R15 izmēra riepām. Arī aerodinamiskā pretestība ir samazināta – tas ir vēl viens no faktoriem, ar ko saskaras riepu ražotāji, cenšoties samazināt degvielas patēriņu. Rezultātā Bridgestone jaunās Large&Narrow riepas izmēģinājumos ir parādījušas pat labākus rezultātus kā iepriekšējās Bridgestone radītās riepas.
2. Drošība
Šaurais riepu izmērs samazina izspiežamā ūdens pretestību, braucot lietus vai mitrā laikā. Pagarinātais riepas saskares laukums ar ceļu novērš ūdens sakrāšanos starp riepu un ceļa virsmu, kas akvaplanēšanas iespēju samazina līdz minimumam, palielinot pārvietošanās drošību līdz 8 %, salīdzinot ar parastajām riepām.

3. Atsauksme
Jauno Large&Narrow konceptriepu attīstīšana kļuvusi par Bridgestone iniciatīvu, lai sasniegtu starptautiskās darba grupas izvirzītās prasības par CO2 izmešu samazināšanu pat par 50%, tādējādi saudzējot apkārtējo vidi.


Intars Vizbulis
Mārketinga un mazumtirdzniecības attīstības menedžeris Baltijā
Bridgestone Baltics SIA
 

 
Visi komentāri
 
289884. viesis 25.marts 2013 3:47
0 0 Atbildēt

Un kaapeec nav piemineets sauss asfalts un asi pagriezieni karstaa laikaa? Lai gan 155, peec noteikumiem braucot, normaali.

289887. viesis 25.marts 2013 10:31
0 0 Atbildēt

Kas ir vetikālais diametrs? Diametrs daiktam, kas atrodas vertikāli?

289889. viesis 26.marts 2013 8:26
0 0 Atbildēt

Vertikālais diametrs attiecās tikai uz uzmontētām riepām. Zapaskai ir parastais diametrs.

p.s. izskatās, ka sāk atgriezties "žigulenes"...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti