Piedalies Art Car konkursā! (+ foto)

 
30.aprīlis 2013 9:17

Dunlop uzsācis konkursu, meklējot labāko dizainu Dunlop Ferrari, kas jūnijā piedalīsies leģendārajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Piedalīties konkursā tiek aicināti autosporta un automašīnu entuziasti, dizaina studenti un mākslinieki no visas Eiropas.

Galvenajā balvā uzvarētājs saņem paša veidotā dizainā apgleznotās automašīnas atklāšanu priekšsacīkšu testu braucienu laikā Lemānas trasē, iespēju ierasties uz balvu pasniegšanas pasākumu, ieskatīties testa braucienu aizkulisēs, divas biļetes uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm un 1000 eiro.

Konkurss norisinās Dānijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, un uz reģionālo finālu tiek izvirzīts viens dalībnieks no katras valsts. Labākais Dunlop Ferrari dizains tiek noteikts jau piekto gadu, un uzvarētāju darbi laika gaitā ir bijuši ļoti atšķirīgi.

Sastāšanās pie starta līnijas Francijas trasē, iespējams, ir viens no spožākajiem autosporta notikumiem, un konkursa dalībniekiem ir iespēja piedalīties šajā grandiozajā pasākumā. 2012. gada uzvarētājs bija Egidijus Gužauskas no Lietuvas ar dizainu “Speed Rhythm” (Ātruma ritms), kas greznoja automašīnu pagājušajā gadā (skatiet attēlu).

Šogad Dunlop — viens no pasaulē vadošajiem augsta un ļoti augsta snieguma riepu ražotājiem — atzīmē savu 125. gadadienu, tāpēc dalībniekiem Dunlop sponsorētās JMW Motorsport Ferrari F458 GT2 automašīnas dizainā iesaka iekļaut jubilejas logo.

“Mēs ļoti lepojamies ar Dunlop 125 gadu mantojumu, tāpēc ceram, ka šī gada konkursantu darbos tiks atspoguļota mūsu vēsture. Dunlop vienmēr ir izcēlies ar jaunievedumiem. 1888. gadā Džons Boids Danlops (John Boyd Dunlop) izgudroja pneimatiskās riepas. Kopš tā laika Dunlop ir ieviesuši arī disku bremzes 1952. gadā, revolucionārās SP Sport Aquajet radiālās riepas 1972. gadā un bezspiediena riepas 1974. gadā. Šobrīd Dunlop turpina iesaistīties GreenGT programmā (pirmais ar ūdeņradi darbināmais transportlīdzeklis Lemānas 24 stundu sacīkstēm), un šis ieies vēsturē kā gads, kurā Dunlop Sport BluResponse riepas radīs atšķirību gan uz ceļiem, gan trasēs,” stāsta Eiropas autosporta mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Džeimss Beilijs (James Bailey).

Par konkursu
Vairāk nekā 200 000 skatītāju klātienē un miljoniem skatītāju pie televizoru ekrāniem visā pasaulē redzēs gala rezultātu, ko izvēlēsies Facebook lietotāji un žūrijas komisija. Populārākais darbs Skandināvijas un Baltijas valstīs (Zviedrija, Dānija, Igaunija, Lietuva un Latvija), kā arī viens žūrijas izraudzītais dizains katrā no dalībvalstīm iegūs balvu un tiks izvirzīts uz Eiropas finālu. Vispopulārākais darbs automātiski iegūs vietu fināla četriniekā.

No valstu finālistiem vēlāk tiks izraudzīti četri starptautiskie uzvarētāji, no kuriem trīs izvēlēsies žūrija. Vieta finālā tiks piešķirta populārākajam dizainam. Galvenā balva ietver apgleznotās automašīnas atklāšanu priekšsacīkšu testu braucienu laikā Lemānas trasē 8. jūnijā. Turklāt uzvarētājs varēs ierasties uz balvu pasniegšanas pasākumu, ieskatīties Lemānas testa braucienu aizkulisēs, saņemt divas biļetes uz pašām Lemānas 24 stundu sacīkstēm un 1000 eiro. Trīs otrās vietas ieguvēji saņems sava dizaina izdruku uz audekla ar Ferrari sacīkšu braucēju parakstiem.

“Man šķiet, ka dizaini zināmā mērā atspoguļo mūsu progresu, tāpēc mūsu jubilejas gadā būs īpašs dizains, kas greznos vienu no mūsu svarīgākajiem pasākumiem. Nepazīstamiem māksliniekiem un dizaineriem šī ir lieliska iespēja ieiet vēsturē. Vienmēr ir aizraujoši redzēt iesūtītos darbus un lieliskās idejas, ko atklāj dažāda vecuma cilvēki no visas Eiropas. Es ceru, ka 2013. gadā, kurš Dunlop ir tik īpašs, mēs atradīsim īpašu dizainu,” saka Beilijs.

Darbus var iesniegt Facebook lapā Design the Drive (https://apps.facebook.com/designthedrive/) no 18. marta, bet iesniegšanas un balsošanas beigu datums ir 14. maijs. Katras valsts uzvarētājs tiks paziņots 16. maijā, bet fināla uzvarētājs un otrās vietas ieguvēji — 20. maijā. Apbalvotais dizains pirmoreiz būs redzams 8. jūnijā, izbraucot no garāžas Lemānas trasē.

Plašāku informāciju par konkursu skatiet vietnē https://apps.facebook.com/designthedrive/

Konkursa 2012 uzvarētājs
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti