Senais tiekas ar jauno (+ foto) 1

 
14.maijs 2013 20:53

Rīga, 14.maijs, LETA. Svētdien, 19.maijā, Rīgā, Rātslaukumā, plkst.17 ieradīsies elektromobiļu rallija Tallina-Montekarlo dalībnieki, savukārt plkst.19 notiks rallija pirmā posma "Tallina-Pērnava-Rīga" uzvarētāju apbalvošana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šogad elektromobiļu rallijā piedalīsies 27 pilsētas no deviņām valstīm - Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Itālijas un Monako. Visu rallija maršrutu brauks četri elektromobiļi - "Toyota Prius" un 1958.gada "Pobeda" no Igaunijas, "Opel Ampera 2011" no Čehijas un "Tesla Roadseter 2010" no Beļģijas.
Katrā atsevišķajā rallija posmā dalībnieku skaits būs dažāds, jo organizatori ir paredzējuši, ka interesenti var pieteikt savu dalību un cīnīties par balvām jebkurā posmā atbilstoši savām vēlmēm un tehniskajām iespējām.
Šogad rallija moto ir "Senais tiekas ar jauno" ("Old meets New") un īpaši tiek aicināti piedalīties automobiļi, kas ražoti līdz 1939.gadam. Jau zināms, ka 19.maija vakarā Rīgas motormuzejs rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās apskatīt divus automobiļus - kabrioletu "BMW 327/328" un "Citroen Traction Avant". Abi spēkrati tika ražoti oriģinālā rallija laikā 30.gados un bija populāri dalībai tamlīdzīgos rallijos.

Citroen Traction Avant


Tāpat 19.maija vakarā būs apskatāms Latvijā vienīgais pasaulē visātrākais elektromobilis "Tesla Model S", divi pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" elektromobiļi "Think City", kā arī "blueshocktaxi.lv" piederošais "Nissan Leaf", kurš 20.maija rītā startēs rallija posmā Rīga-Jelgava.

Think City

Visi elektromobiļi būs apskatāmi Rātslaukumā līdz 20.maija rītam, kad plkst.9 tiks dots starts rallija otram posmam maršrutā Rīga-Jelgava-Paņeveža-Kauņa.
Rallijam "Tallina-Montekarlo" ir 83 gadu vēsture. Tas tika atjaunots 2011.gadā, un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi.
Plašāka informācija par ralliju pieejama mājaslapā "www.electricmarathon.eu".
 

 
Visi komentāri
 
290349. viesis 19.maijs 2013 13:13
0 0 Atbildēt

Pasākums atcelts un pārcelts uz septembri - The electric car race Electric Marathon 2013 Tallinn-Monte Carlo that was supposed to start this Sunday is postponed because of technical reasons.

www.electricmarathon.eu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti