Gulties! Ziemassvētku, nē... tiesu izpildītāji nāk! 129

 
6.janvāris 2004 15:00

Neilgi pirms Ziemassvētkiem savā dzīves vietā saņēmu "uzaicinājumu" saņemt ierakstītu vēstuli. "Droši, ka kāds z-apsveikums", nodomāju, tomēr ziņkārība darīja savu un devos uz pasta nodaļu pēc vēstules.

Izstāvēju garo rindu un saņēmu sev adresēto vēstulīti. Neko bieza tā nebija, bet, jau bez atplēšanas, varēja saprast, no kurienes vējš pūš. Aploksnes otro pusi rotā kāda zvērināta tiesu izpildītāja atpakaļadrese.

Atveru un tagad visu sapratu. Divus mēnešus iepriekš, 17. oktobrī, testējot jauno Audi A3, par kuru rakstījām, iekritu "uz t.s. automātiskajām tuvajām gaismām" - izrādījās, ka biju braucis ar gabarītgaismām. Tas pirmskrēslas laikā policistam likās soda izrakstīšanas vērts pārkāpums. Iespējams man sods tika piespriests par šī auto valsts numuru - tas bija ļoooti vienkāršs: AUDI. Un šāda auto turētājam piecītim jau būtu jāatrodas...

Un tā es pa ilgiem laikiem ieguvu ierakstu savā administratīvo pārkāpumu vēsturē - braukšana ar gabarītgaismām (tā es ierakstīju savā paskaidrojuma daļā).

Toreiz tas likās diezgan ... nenopietni un tāpēc nolēmu pagaidīt - kā tad viss risināsies tālāk. "Ļaunprātīga nemaksāšana" - jūs teiksiet? Varbūt, jā, bet ko vien neizdarīsi žurnalistikas labā...

Un tā, kas tad tur rakstīts? Iesaku šo izlasīt uzmanīgi, pirms nolemjat 10 dienu laikā nesamaksāt sev piespriesto naudas sodu.

Tas saucas
"Priekšlikums nolēmumu(mu) izpildīt labprātīgi"

un tālāk, pēc oficiālās informācijas, seko izdevumu saraksts, kas iztērēti, lai mani piespiestu (varbūt) samaksāt tos nelaimīgos 5Ls:

    • Pamatsumma .... 5,00 (piespriestais sods)
    • Priekšlikuma nolēmumu izpildīt labprātīgi sagatavošana .... 3,50
    • Aprēķina par sprieduma izpildes izdevumiem sastādīšana .... 3,50
    • Atlīdzība par atgūto summu % .... 0,75
    • Lieguma uzlikšana .... 3,50
    • Liegums noņemšana .... 3,50
    • Pieprasījums uz VSAA .... 3,50
    • Pasta izdevumi .... 0,40
    • Bankas pakalpojumi .... 0,60
    • Valsts nodeva .... 1,00
    • Paziņojums mašīnas īpašniekam .... 3,50
    • Kopējais aprēķins .... 23,75 + 5,00 .... 28,75Ls

Tālāk vēstulē seko vairāki brīdinājumi pēc kārtas, kas ar mani un mašīnas īpašnieku notiks, ja šo summu nesamaksāšu. Rezultātā man pat būs jāsatiek šis megadārgais tiesu izpildītājs, kurš tik ļoti ir strādājis pie tā, lai varētu man nosūtīt šādu vēstuli - lai parādītu viņam maksājumu apstiprinošu dokumentu (it kā nepietiktu ar naudas parādīšanos viņa kontā).

piedavums.jpg

Bet ne par to ir stāsts. Galvenais, ko gribēju pateikt: pēdējā laikā uzliktie, bet nesamaksātie sodi ļoti ātri palielinās vairākkārtīgi (manā gadījumā - seškārtīgi). Esiet uzmanīgi un sodus, ja tādi gadījušies, samaksājiet laicīgi, lai nedotu darbu tiem, kā izskatās, ļoti nodarbinātajiem tiesu izpildītājiem.

P.S. Dārgs eksperiments sanācis, bet ... sodu noteikti samaksāšu, lai jau tiek - tik skaists un dārgs dokuments sastādīts.

Turpinājums.

Šodien (6.I.2004.) zvanīju šim tiesu izpildītājam un "liku priekšā" tikai daļēji apmaksāt viņa centīgos darbus. Izrādās, ka viņš [TI] sevi uzskata par "labo skolotāju", kurš izdara visus likumā paredzētos (nevis nepieciešamos) darbus, lai tik mans "rēķins" būtu pēc iespējas lielāks (izziņa no VSAA 3,50Ls, vēstule auto īpašniekam 3,50Ls). Un zināt kāpēc? − Lai es, kad nākošo reizi pārkāpjot, uzreiz skrietu maksāt sodu, nevis gaidītu, kad no viņa pienākšot šāda veida dokuments. Tātad: mācība. Jā, varbūt, bet ne jau tiesu izpildītāji ir iecelti, lai kādu mācītu. Man šķiet, ka viņu darbs ir piedzīt naudu - bez emocijām un spriedelējumiem.

Un domājat, ka tā arī viss beidzas? Pārskaitīju naudu caur interneta banku (HANZANET). Zvanu izpildītājam, ka nauda ir ceļā, jautāju, kas būs tālāk. Man tiek paskaidrots, ka reizi trīs dienās(!!!) viņš "pārbaudot banku" un tikai tad, kad nauda būšot ienākusi, noņemšot liegumu. Interesanti, kad tas būs. "Tur" laikam neviens nesteidzas un par 23Ls uzrēķinu vēl nedēļa būs jāpagaida.

iAuto redaktors

 
129 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
109427. viesis 23.decembris 2003 0:30
1 0 Atbildēt

A varbuut taadam Muizhniekam klusaa vakaraa ar kjiegeli pa bieti, lai peec tam aptiekaa ir kur naudu teereet.

It kaa sodi jaamaksaa, tam var piekrist, bet kur ir pamatotas shaadas izmaksas? Tas tachu ir pilniigs bezpridjels! Sanaak ka par vienas papiira lapas izprinteeshanu tiek triis reizes iekaseets 3,50 (sk. punktus 2, 3 un 11). Un par ko valsts nodeva? Intresanti kas tam aapsim ir jaauzzin VSSA, ka tas maksaa 3,50?

Es laikam arii samaksaatu, bet peec tam zeeninjam vakaraa atnjemtu saveejo seshkaartiigi. Var jau njirgaaties, bet visam ir robezhas.

109428. viesis 23.decembris 2003 0:32
1 0 Atbildēt

Skola maksa naudu, likumu nezinasana neatbrivo no soda maksasanas...man ari ta gadijas.

109429. viesis 23.decembris 2003 0:33
1 0 Atbildēt

Nu tad laikam būs jātiesājās ar viņiem. Kvīti neesmu saņēmis. Tātad neko nezinu. Auto jau laikam nevar pārrakstīt, kamēr nav samaksāti sodi? un arī tehnisko izziet?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti