Balvu karuseļrallijā pirmā uzvara Jānim Āzim

 
21.jūnijs 2004 12:09

Svētdien, 20. jūnijā Balvu Silakroga autotrasē notikušajā Latvijas čempionāta ceturtajā posmā apvidus karuseļrallijā galīgo vietu sadalījumu izšķīra tiesnešu lēmums.

oscar1.jpg

Par uzvarētāju apsolītajā vērtējumā un T2 ieskaites grupā tika atzīts ar OSCar startējušais Jānis Āzis, jo virknei braucēju tiesneši neieskaitīja trešajā braucienā veiktos pēdējos apļus, kā rezultātā Jānim Naglim ar Mitsubishi  Pajero braucienu summa deva tikai otro rezultātu. Trešo vietu sensacionāli izcīnīja Igors Verners ar N grupas GAZ 69.

Pielijušā un smagā trasē pirmā braucienā izpaudās T2 grupas prototipu OSCar pārsvars. Labākos apļu laikus sasniedza rīdzinieks Jānis Āzis un ventspilnieks Igors Skoks. Līdzvērtīgu ātrumu sākumā demonstrēja arī Jānis Naglis, taču trešajā aplī tika pārsista Pajero riepa, kas Nagli atsvieda uz ceturto vietu. Tanī pat aplī kļūdījās Igors Skoks – viņa vadītais OSCar ar vēderu uzšļūca augstā valnī un riteņi palika bezpalīdzīgi karājoties gaisā. Braucienā negaidīti otro labāko rezultātu uzrādīja Arnis Punka no Rīgas ar Toyota prototipu, bet aiz viņa ierindojās T1 grupas ātrākais pilots Jānis Auziņš no Balvu rajona Rugājiem ar Mrecedes-Benz.

oscar2.jpg

Otrajā braucienā Igors Skoks sāka iedzīt līderus, taču liktenīgs atkal izrādījās ceturtais aplis. Dziļās dubļainās risēs tika aprauta pakaļējā pusass un OSCar iestiga. Divos posmos trase bija tā izdangāta, ka līdzīgs liktenis piemeklēja lielāko daļu automobiļu. Citu dalībnieku nosprostotajā trasē piektajā aplī iestrēga arī Jāņa Nagļa Pajero. Turpretim Jānis Āzis demonstrēja lielisku braukšanu un veiksmīgi izkļuva no situācijām, kad likās, ka izbraukt vairs nav iespējams.

Starplaikā līdz trešajam braucienam tiesneši pieņēma lēmumu saīsināt trasi, izmetot vissmagāko posmu. Arī izšķirošajā braucienā viennozīmīgi ātrākais bija Jānis Āzis, taču astotajā aplī viņu apturēja mazāk veiksmīgu braucēju pilnīgi nosprostotā trase. Tad kāda no sekojošajām mašīnām izlauza ceļu caur mežu, nogriežot pavisam mazu trases stūrīti. Jauno iespēju turpināt sacensību izmantoja seši piloti, tanī skaitā Jānis Āzis, Modris Reinfelds un Igors Verners. Tiesa, pēc finiša sekoja protests un šādi veiktie apļi tika anulēti un iepriekš iegūto pārsvaru saglabāja un par sacensību uzvarētāju kļuva Jānis Āzis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti