Latvijas autotreka čempions - Kasparovičs

 
28.septembris 2004 9:10

Svētdien “Spīdveja Centra” stadionā Daugavpilī beidzās visu laiku aizraujošākais Latvijas čempionāts autotrekā. Meistarsacīkšu zelta medaļas ieguvējs noskaidrojās tikai pēdējā braucienā, sacenšoties šīgada nešaubīgi labākajiem autotreka braucējiem – Sergejam Blažēvičam un Aldim Kasparovičam. Galu galā pie titula tika Kasparovičs.

Autotreka čempionāta izšķirošie notikumi sākās finālbraucienos. Kasparovičs finālā iekļuva ar 12 punktiem, bet Blažēvičam bija par vienu mazāk. Bija skaidrs – kurš uzvar finālos, tas arī ir čempions. Pirmo no diviem fināliem lieliski aizvadīja Blažēvičs, atstājot Kasparoviču otrajā vietā. Tādējādi, stājoties uz starta pēdējam braucienam, abiem pretendentiem bija vienāds punktu skaits – pa 14. Kurš finišē priekšā sezonas pēdējā braucienā, tam pienākas tituls.

Otrajā finālbraucienā Sergejam Blažēvičam bija jāstartē no neizdevīgās treka ārmalas. Jau pirmajā līkumā, saduroties ar konkurenta Ērika Kļaviņa auto, Sergeja zaļais VW Golf piedzīvoja pamatīgu kūleni. Braucēju no mašīnas ārā palīdzēja dabūt mediķu brigāde. Atguvies no šoka, Blažēvičs atkal bija gatavs doties cīņā un aizņēmās mašīnu no komandas biedra Leonarda Teņa. Diemžēl ar to bija par maz, lai izšķirošajā braucienā spētu apdraudēt Kasparoviča līderpozīcijas – Aldis finišēja pirmais un pirmoreiz karjerā kļuva par Latvijas čempionu kādā no autosporta veidiem.

“Gribētu pateikt paldies visiem, kuri man ļāva izcīnīt šo čempiona titulu – mehāniķiem, ģimenei, kura saprata mani, visiem Jēkabpils līdzjutējiem un arī citiem mūsu pilsētas sportistiem, kuri pēdējā sacīkstē man ļoti palīdzēja,” pēc finiša sacīja Aldis Kasparovičs. “Autosportā esmu no 1995. gada un šis ir mans pirmais tituls. Esmu ļoti laimīgs! Mans iepriekšējais labākais sasniegums bija Latvijas vicečempiona tituls rallijkrosā “Divīzija 1” klasē. Šo svētdien pēdējā finālā man ļoti palīdzēja Jēkabpils sportisti Aigars Nitišs un Ēriks Kļaviņš. Es startēju no treka iekšmalas, mans konkurents Blažēvičs – no ārmalas. Man izdevās labs starts un nokļuvu vadībā, savukārt abi jēkabpilieši mēģināja aiz sevis noturēt Sergeju. Bija ļoti interesanta sacīkste!”

Aldis Kasparovičs kļuva par sesto Latvijas čempionu autotrekā. 1999. gadā šis tituls bija Vilnim Buholcam, gadu vēlāk – Rihardam Eigimam. 2001. gadā uzvarēja Vladimirs Ribņikovs, bet 2002. gadā ātrākais bija Sergejs Blažēvičs. Pērn uzvaru svinēja Mārtiņš Svilis, bet šogad tas gods Aldim Kasparovičam. Tādējādi arī pilsētu cīņā rezultāts kļuvis neizšķirts – pa trīs tituliem ir gan Daugavpilij (Eigims, Ribņikovs, Blažēvičs), gan Jēkabpilij (Buholcs, Svilis un Kasparovičs).

Aldis Kasparovičs un viņa komanda “SKN Motorsports” šogad pelnīti kļuva par Latvijas čempioniem. Aldis uzvarēja četros no sešiem posmiem, savukārt komanda savāca labāko punktu summu piecos etapos. Tikai čempionāta pirmais trijnieks šogad spēja svinēt uzvaras posmos – Kasparovičs triumfēja četrreiz, kamēr Blažēvičs un Nitišs – pa vienai reizei.

Pilnus Latvijas autotreka čempionāta rezultātus iespējams apskatīt internetā – www.laf.lv zem sadaļas TREKS. Tāpat informācija par autotreku arī internetā – www.autotreks.lv.

Latvijas autotreka čempionāta 6. posms Daugavpilī
1. Aldis Kasparovičs (SKN Motorsports) 17 punkti, 2. Sergejs Blažēvičs (Latgales Alus) 16 punkti, 3. Aigars Nitišs (SKN Motorsports) 12 punkti, 4. Ēriks Kļaviņš (Brēķu Studenti) 10 punkti, 5. Rihards Eigims (Dvinsk) 9 punkti, 6. Aleksejs Mihejevs (Dvinsk) 9 punkti.
Latvijas čempionāta kopvērtējums.
1. Kasparovičs 84 punkti, 2. Blažēvičs 79 punkti, 3. Nitišs 65 punkti, 4. Valērijs Šidlovskis (Spīdveja Centrs) 43 punkti, 5. Vladimirs Ribņikovs (Spīdveja Centrs) 43 punkti, 6. Leonards Tenis (Latgales Alus) 30 punkti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti