Varbūt "Lexus" labāks? - nolietotais Valsts prezidenta "Mercedes" nomainīts pret jaunu "Lexus" limuzīnu 28

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.septembris 2016 8:00

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopš jūlija beigām pārvietojas ar jaunu automašīnu "Lexus", kuras noma četru gadu laikā ar pievienotās vērtības nodokli izmaksās 119 606 eiro.

Iepriekš Vējonis brauca ar "Mercedes Benz" limuzīnu, kas ir kalpojis vairākiem prezidentiem pēc kārtas.

Automašīnas maiņa bija nepieciešama, jo tehniski iepriekšējā jau bija tādā nolietojuma pakāpē, ka investīcijas remontā un uzturēšanā padarīja šo auto par ekonomiski neizdevīgu, skaidro Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins.

Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis norāda, ka iepriekšējā automašīna tika izmantota apmēram astoņus gadus. Ar jauno automašīnu Valsts prezidents pārvietojas kopš jūlija beigām.

Lēmumā par iepirkuma veikšanu norādīts, ka jauna luksus klases pasažieru automašīna (ar pagarinātu riteņu garenbāzi) tiek ņemta pilna servisa ilgtermiņa nomā Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas funkciju nodrošināšanai. Nomas pakalpojumus sniedz SIA "Pilna Servisa Līzings".

Līgums ir noslēgts par jaunas automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu uz četriem gadiem par 98 848 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Iepirkuma pasūtītājs ir Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs.

Paziņojumā par iepirkuma procedūras rezultātiem norādīts, ka iepirkuma izvēles kritērijs bija piedāvājums ar viszemāko cenu.

 

 

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vai-vai 3.septembris 2016 8:57
15 2 Atbildēt

pa 8 gadiem mersis lupatās? - ko tad lai saka tie ļautiņi, kas braukā ar 15-20 gadiem veciem golfiem un pasātiem?

rt 3.septembris 2016 8:49
14 2 Atbildēt

Mersis ir mersis, to tik lēti nedabūtu, te arī atbilde. Par valsts naudu jau neko labu nopirkt nevar.

a 3.septembris 2016 10:34
12 15 Atbildēt

Es nedomāju, ka Latvijas prezidentam būtu jābraukā ar 15-20 gadu vecu mašīnu. Es uzskatu, ka 8 gadi Latvijas prezidenta mašīnai ir pietiekami daudz, lai to mainītu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti