Visi Valsts policijai piegādātie "Citroen Jumpy" automobiļi atbilst iepirkuma prasībām 21

 
Nozare.lv | 14.decembris 2016 13:27

Šobrīd visi 17 Valsts policijai piegādātie "Citroen Jumpy" automobiļi pilnībā atbilst iepirkuma prasībās noteiktajiem izmešu normatīviem.

"Tas apliecina, ka rudenī pret mums izteiktie pārmetumi ir bez pamata. Mēs pasūtītājam esam piegādājuši transportlīdzekļus, kas pilnībā atbilst iepirkuma prasībām," uzsver pilnsabiedrības "A26" pārstāvis Guntars Šīrants.

Saskaņā ar plānu pilnsabiedrība veica ne vien visu automašīnu pilnveidošanu, nodrošinot tās ar citu dzinēju vadības programmu, bet rudenī īstenoja arī apjomīgu testēšanu, kurā salīdzināja kaitīgo izmešu apjomu divām automašīnām - piegādātajai un analoģiskam spēkratam ar rūpnīcas komplektācijas EURO 6 dzinēju. Testēšanā tika iesaistīti Latvijā atzīti speciālisti, kuri veica salīdzinošos mērījumus Latvijas Lauksaimniecības universitātes Spēkratu institūta laboratorijā.

"Paplašināto pētījumu un rezultātu analīzi, kas apstiprina, ka piegādātās automašīnas atbilst iepirkuma specifikācijā norādītajam izmešu standartam, nodevām pasūtītājam," norāda Guntars Šīrants.

"Esam gandarīti ar sasniegto rezultātu, jo mūsu teorētiskie aprēķini pierādīja to, ka saviem spēkiem varam pilnveidot EURO 5b emisijas standarta automašīnas. Panācām NOx izmešu samazinājumu un salīdzinošo testu rezultātā pārliecinājāmies, ka mūsu uzlabotais automobilis ieguvis par 2% labākus vidējos izmešu rādītājus nekā testētajam EURO 6 automobilim. Automašīnu pilnveidošana bija ļoti liels izaicinājums, ar kuru esam sekmīgi tikuši galā," saka pētījumu vadītājs, autodiagnostikas centra "Rolis" vadītājs Uldis Rolis.

Automašīnas, kuras jau kopš šā gada septembra Valsts policija izmanto savu uzdevumu veikšanai, tika atkārtoti pārbaudītas tā, lai netraucētu Valsts policijas uzdevumu veikšanu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

"Latvijā ir mazs automobiļu pilna servisa nomas tirgus, situācija nozarē ir ļoti saspringta. Jau gada pirmajā pusē izskanēja brīdinājumi, lai mēs nepiedalāmies šajā iepirkumā. Vēlāk saņēmām mājienus, ka pat pēc uzvaras iepirkumā nepieciešams "paiet malā", citādi tas tāpat tiks panākts, izmantojot visus iespējamos līdzekļus. Tas bija skaidrs signāls, ka esam kļuvuši par mērķi negodīgai konkurencei. Rēķināmies ar to, ka reiderisma draudi joprojām ir spēkā," atskatoties uz pēdējā gada notikumu vēsturi, norāda pilnsabiedrības "A26" pārstāvis Guntars Šīrants.

 

 

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Citroen 14.decembris 2016 15:19
36 1 Atbildēt

Citroen atlaiž savu inženierus un pārceļ savas izstrādes uz SIA Rolis , urraaaaa, Latvijas Nokia !!!!

Es 15.decembris 2016 11:02
24 2 Atbildēt

Pārtaisīt mājas apstākļos ar visu var...nevajag būt nekādam inženierim. Bet runa ir par to ka ir eiro6 vai nav. Ja rupnica pasaka ka nav tad nav...nevis partaisa kko. Piemeram ja uzlīmē uz opeļa mersedesa zīmi viņš tak nepaliek par meersi ...vai tad ne tā?

cash 14.decembris 2016 13:40
18 1 Atbildēt

cash is king ! Nu ko , visi apmierināti....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti