Lielais sals ir klāt: ko darīt šodien, lai vari iedarbināt savu auto arī rīt 28

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 22.februāris 2018 15:45

Šobrīd visā Latvijā valda arktiskais aukstums, taču sinoptiķi brīdina, ka nākamajā nedēļā gaidāms vēl bargāks sals, gaisa temperatūrai nokrītoties pat līdz -30°C grādu atzīmei. Tas var būt izaicinājums arī automašīnas iedarbināšanai.

SIA “Neste Latvija” mazumtirdzniecības vadītājs Armands Beiziķis skaidro, kā lielajā salā rīkoties jau šodien, lai rīt nebūtu starp tiem, kurus sals ir pārsteidzis nesagatavotus.

Svarīga piemērotas degvielas izvēle
Lai automašīnu varētu iedarbināt un braukt bez problēmām, jāizmanto tikai atbilstošas klases ziemas dīzeļdegviela. Ja automašīnas bākā ir laika apstākļiem neatbilstoša dīzeļdegviela, tad iesakām maksimāli uzpildīt bāku ar atbilstošas klases degvielu. Taču jāpatur prātā, ka sajauktā dīzeļdegviela nebūs tik salizturīga. “Neste” degvielas uzpildes stacijās jau kopš decembra pārdošanā ir tikai A2 klases dīzeļdegviela ar salizturību līdz -32°C, kā arī Neste Pro Diesel ar salizturību līdz -37°C.

Klase Saduļkošanās t° Sasalšanas t°
A0 -10° C -20° C
A1 -16° C -26° C
A2 - 22° C -32° C
Pro Diesel (pieejams tikai Neste DUS) - 32° C - 37° C

Sasildi kvēlsveces!
Jaunas kvēlsveces noteikti darbosies daudz labāk, un auto iedarbināšana būs vieglāka, taču ziemas laikā, iedarbinot automašīnu, ieteicams kvēlsveces nedaudz pasildīt, vairākas reizes pagriežot aizdedzes atslēgu un tikai tad censties iedarbināt savu spēkratu.

Pārliecinies par akumulatora darbību
Zema gaisa temperatūra var negatīvi ietekmēt arī automašīnas akumulatoru un tā darbības spējas. Tādēļ iesakām pārbaudīt akumulatora darbību un tā savienojumu nolietojumu servisā, lai jau savlaicīgi konstatētu iespējamās problēmas. Ja ziemas laikā neizdodas auto iedarbināt akumulatora dēļ, tad nāksies vien meklēt kāda autovadītāja palīdzību, lai iedarbinātu auto.

Izvairies no automašīnas mazgāšanas
Aukstā laikā ievērojamu kaitējumu automašīnai var nodarīt uz ielām un ceļiem kaisītais sāls un, lai izvairītos no rūsas veidošanās, autovadītāji regulāri veic automašīnas mazgāšanu. Tomēr tik bargos laikapstākļos, lai izvairītos no durvju un logu aizsalšanas, to ieteicams darīt pēc iespējas retāk. Ja esi izlēmis mazgāt auto, tad noteikti pirms došanās ceļā pārliecinies, ka automašīna ir kārtīgi nožuvusi un durvju gumijas ir sausas.

Pārliecinies, ka varēsi atvērt durvis
Lai būtu drošs, ka no rīta varēsi atvērt auto durvis, ieteicams pārbaudīt, vai durvju gumijas ir sausas, un uz tām drošības pēc izsmidzināt eļļošanas līdzekli “WD-40”, kas pasargās durvis no aizsalšanas. Ja tomēr gadījies, ka durvis ir aizsalušas, vienkāršākais veids ir apliet durvis ar verdošu ūdeni, taču tas jādara uzmanīgi, jo krasas temperatūras maiņas stiklus pakļauj saplaisāšanas riskam.

 

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 22.februāris 2018 18:16
19 0 Atbildēt

WD40 uz durvju gumijām,Марис,ты тупой или ебанутый?

viencexperc 22.februāris 2018 18:56
15 3 Atbildēt

Vēl labs variants ir sakurināt ugunskuru zem auto. Tad tas ātri sasilst. Gan logi, gan durvis.

VR5 22.februāris 2018 20:58
15 1 Atbildēt

WD40 gadījumā nav sasalstošs??

Viss raksts pāris vārdos - izvairies no dīzeļauto iegādes un laicīgi apmaini akumulatoru

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti