Līdz 30.aprīlim autoriepas var nodot bez maksas 12

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Latvijas zaļais Fonds | 17.aprīlis 2019 12:00

Aizsācies Latvijas Zaļā fonda akcijas – “Dod riepām otru dzīvi!” – otrais posms, kurā līdz 30. aprīlim iedzīvotājiem ir iespēja nodot nolietotās riepas 20 šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Latvijā.

Pirmajā akcijas posmā, kur iedzīvotājiem bija iespēja, pie ziemas riepu maiņas, nolietotās riepas atstāt autoservisos, šobrīd vērojama ļoti laba atsaucība – cilvēki pamana, novērtē un bieži izvēlas servisu tieši šī apsvēruma dēļ. 

"Riepu maiņas servisi ziņo, ka aktivitāte ir liela, cilvēki vēlas būt atbildīgi pret dabu un labprātīgi izmanto iespēju nolietotās riepas atstāt servisā nevis izmet mežā vai grāvī. Arī sociālajos tīklos cilvēki aktīvi dalās ar informāciju, kur riepas nodot bez maksas. Prognozējam, ka lielāka riepu nodošanas aktivitāte būs tieši pēc 15. aprīļa, kad ikviena privātpersona četras liekās vieglo automašīnu riepas 20 konkrētos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos visā Latvijā varēs nodot bez maksas. Pagaidām Latvijā jau ir uzkrātas vairāk nekā 40 tūkstoši tonnu nolietoto riepu, šī akcija palīdz ne vien tās vairāk neuzkrāt, bet arī samazināt esošo daudzumu. Par konkrētiem akcijas rezultātiem varēsim spriest tikai pēc 27. aprīļa aktivitātes Lielajā Talkā, kur palīdzēsim no liekajām riepām iztīrīt piemēslotos Latvijas mežus un grāvjus.” pauž Latvijas Zaļā fonda izpilddirektore Solveiga Grīsle.

Šopavasar akcija norisināsies trīs posmos:

-          Veselu mēnesi – no 28. marta līdz 30. aprīlim, aktīvajā riepu maiņas sezonā, nolietotās riepas ir iespējams bez maksas atstāt konkrētos riepu maiņas servisos;

-          Divas nedēļas – no 15. līdz 30.aprīlim četras nolietotās vieglo autoriepas ikviena privātpersona varēs bez maksas nodot 20 šķiroto atkritumu savākšanas laukumos;

-          27.aprīlī, kļūstot par daļu no Lielās Talkas, privātpersonas četras nolietotās vieglo auto riepas varēs nodot konkrētos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, vai līdz ar Lielās Talkas aktivitātēm sakopt vidi, savācot ļaunprātīgi dabā izmestās riepas.

Latvijas Zaļais fonds parūpēsies, lai savāktās riepas tiktu savlaicīgi un atbildīgi pārstrādātas. No pārstrādātajām riepām var radīt segumus bērnu un sporta laukumiem, ilgāk lietojamus ceļus un izturīgākas būves.

Papildu informāciju par servisu un šķiroto atkritumu savākšanas laukumu adresēm un darba laiku, kā arī papildu informāciju par akciju, meklē:

www.zalaisfonds.lv vai https://www.facebook.com/latvijaszalaisfonds/

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
lynx85 17.aprīlis 2019 13:08
3 0 Atbildēt

un kur man godīgi nodot vecu t-40 aizmugurējā rata riepu, kuru saņēmu mantojumā ar malkas šķūnīti?

as 17.aprīlis 2019 15:30
2 0 Atbildēt

Ir reāls čakaris atrast, kur tās riepas un cikos jāved!!! Kur problēma iAuto pie šiem PR rakstiem iekopēt klāt laukumus un darba laikus, to nemaz nav tik daudz!!!

Rīgā, kur koncentrējas absolūti lielākā daļa autoriepu īpašnieku, tāds laukums ir vesels 1 gab.:O!!!

Rīga, Atlasa iela 4 SIA "R Recycling" Atlasa iela 4, Rīga Pirmdiena Brīvs

Otrdiena 10.00-15.00

Trešdiena 14.00-19.00

Ceturtdiena 10.00-15.00

Piektdiena 10.00-15.00

Sestdiena 9.00-10.00

Svētdiena Brīvs

tel.28869104

zalaisfonds.lv/dod-riepam-otru-dzivi-2/

Kur palika Getliņu 5 pleķis, tas vispār strādā tikai darba dienās 9-16: www.ecobaltiavide.lv/pakalpojumi/n...saimniekosana/

art 17.aprīlis 2019 17:30
2 0 Atbildēt

Vai tad viņi prasa uzrādit dokumentu un mani pieregistrēs jeb es katru dienu varu pa četrām riepām aizvest?Kāds ir mēginājis Rīgā arī nodot?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti