Latvijā pārdoto jauno vieglo automašīnu skaits janvārī pieaudzis par 11,1%; līderis - Toyota 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.februāris 2023 13:24

Latvijā šogad janvārī pārdotas 1572 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 11,1% vairāk nekā 2022.gada janvārī, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

Populārākās bija "Toyota" markas vieglās automašīnas - pārdoti 238 šādi spēkrati, kas ir 15,1% no visām pārdotajām jaunajām vieglajām automašīnām, un par 9,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Škoda" ar tirgus daļu 13,3% - pārdoti 209 šādi spēkrati, kas ir par 13% vairāk nekā 2022.gada janvārī. Trešajā vietā ir "Volkswagen" - pārdota 186 šīs markas automašīna, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, un to tirgus daļa veidoja 11,8%.

Ceturtajā vietā ierindojas "Dacia", kuru tirgus daļa ar 121 pārdotu spēkratu veidoja 7,7%. "Dacia" pārdošanas apmēri auguši par 68,1%. Populārāko automašīnu marku piecinieku noslēdz "KIA", kura tirgus daļa ar pārdotiem 75 spēkratiem veidoja 4,8%, un to pārdošanas apjomi, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, augusi par 8,7%.

Auto asociācijas apkopotie dati arī liecina, ka populārākās bija "Toyota Yaris Cross" automašīnas - pārdotas 75 šī modeļa automašīnas. Seko "Toyota Corolla" (63) un "Dacia Sandero" (58), kā arī "Dacia Duster" (43) un "KIA Sportage" (43).

Auto asociācija apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponenšu un rezerves daļu ražotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 6.februāris 2023 22:29
1 0 Atbildēt

Principā, rullē tie, kuriem auto reāli IR uzreiz vai ātri.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti