Aizspiediet degunu! Griežam vaļā Ad Blue piedevas tvertni (+VIDEO) 26

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 19.decembris 2023 9:22

Ja jūsu dīzeļauto ir jaunāks par desmit gadiem, ir liela iespēja, ka līdzās degvielas uzpildes korķim atklāsit vēl vienu - gaiši zilu korķi. Tas nav paredzēts vējstikla šķidrumam, bet gan karbamīda šķīdumam AdBlue, ko tehniski dēvē arī par urīnvielu.

Šodien kopā ar Autohalle servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli pētīsim, kas atrodas aiz zilā korķa. Vieglo automašīnu dīzeļdzinēji ar AdBlue sistēmām masveidā tiek aprīkoti sākot ar 2013 - 2014. gadu. Kravas automobiļos AdBlue izmanto jau krietni senāk. Un, tā kā AdBlue nav reduktora eļļa, kas neesot jāmaina nekad, šķidrums ar laiku beidzas. Cik bieži nākas papildināt vieglā dīzeļauto AdBlue tvertni, kas notiek, ja to nedara, un - pats galvenais - kā izskatās AdBlue tvertne šķērsgriezumā, atklājas šajā TV Autoziņu sižetā.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nortel 19.decembris 2023 12:15
3 1 Atbildēt

Apstāties nevar. Pēc kļūdas paziņojuma tiek dota 1000 km rezerve, pēc tam tiek nobloķēta dzinēja iedarbināšana. Bet ja neslāpē, tad var nobraukt vairāk.

Nja 19.decembris 2023 16:56
2 0 Atbildēt

Nu un ko tieši gribi zināt? ka kā no rīta iedarbina tā rūc visu laiku un viss notiek? problēma ir tā ka cilvēki ņem DD lai nobrauktu 5-10km dienā. Ziemā tur ne visi paspēj pat uzsildīt motoru līdz darba temperatūrai, kur nu vēl DPF. un tad kad beidzot DPF sāk akut ko darīt, stop un noslāpē auto. Kad iedegas lampiņa, tad jau ir par vēlu. Jau ir bijuši vairāki cikli kas nav izdevušies.

Sergejs 19.decembris 2023 10:13
2 0 Atbildēt

1200 eur par plastmasas bačoku ar elektronisku plati, turklāt to nomaiņa negarantē problēmu atrisināšanu👍

 Pēc pusgada un 5000+ eur iztērētas naudas pat reāls ecofans atmetīs ar roku un vai nu izraus visu to brīnumu laukā, vai nu auto aiz dusmām nodedzinās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

40 gadi bez kārtīga remonta: “Kur paliek mūsu ceļa nodoklis, ko maksājam?” Protests Rojā (+ VIDEO) 10

Pēdējā administratīvi teritoriālā reforma Roju pievienoja Talsiem, rojniekiem solīja, ka uz novada centru tie varēs aizbraukt pa sakārtotu ceļu. Taču realitātē viņiem regulāri salauztas automašīnas, dārgi remonti. Viņuprāt, arī atpūtnieki izvēlas piejūras ciemam mest līkumu. Lai beidzot skaļāk pievērstu uzmanību nesakārtotajam ceļam, ap 250 automašīnu devās protesta braucienā. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti