"Rīgas satiksme" gatavojas pirkt jaunus dīzeļdzinēju un elektroautobusus 1

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 16.februāris 2024 11:24

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" gatavojas pirkt jaunus dīzeļdzinēju un elektroautobusus, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Uzņēmums ir izsludinājusi tirgus izpēti par trīsasu zemās grīdas autobusu piegādes iespējām, "lai izprastu tirgus piedāvājumu, izmaksu apmērus, ražotāju kapacitāti un piegādes nosacījumus". Balstoties uz tirgus izpētes rezultātiem, tiks lemts par iegādājamo transporta līdzekļu skaitu un tiks gatavota dokumentācija iepirkuma izsludināšanai.

Uzņēmums plāno iegādāties divu veidu autobusus - 18 metrus garus zemās grīdas autobusus, kas darbināmi ar dīzeļdegvielu, un 18 metrus garus zemās grīdas autobusus ar uzstādītu atkārtoti uzlādējamu enerģijas akumulēšanas sistēmu.

Iepirkumā tikšot ievērota normatīvajos aktos noteiktā proporcija - 30% no kopējā transporta līdzekļu apjoma iegādāties ar atjaunojamo enerģiju.

Lai noskaidrotu izmaksas un iespējamos piegādes termiņus, piedāvājumus uzņēmums aicinājis iesniegt par 57, 114 vai 171 autobusu piegādi.

"Rīgas satiksme" ikdienu pasažieru pārvadājumos tiek iesaistīti aptuveni 400 autobusi un gandrīz 250 no tiem esot nokalpojuši paredzēto laiku. Autobusu parka atjaunošanu "Rīgas satiksme" sāka 2022.gadā, noslēdzot līgumu par jaunu elektroautobusu iegādi. Patlaban uzņēmuma transporta līdzekļu parkā ir 35 elektroautobusi un plānota vēl 17 elektroautobusu iegāde. Tas ļaus nomainīt aptuveni 50 nokalpojošos autobusu.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" apgrozījums 2022.gadā palielinājies par 5% - no 161,12 miljoniem eiro 2021.gadā līdz 168,7 miljoniem eiro pērn. Savukārt uzņēmuma peļņa 2022.gadā saruka vairāk nekā divas reizes un bija 1,25 miljoni eiro.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Eriks_Grigis 16.februāris 2024 12:48
1 2 Atbildēt

No proporcijas ir jāatsakās, kā to dara citas pašvaldības, jo iedzīvotāju evakuācijas gadījumā elektrobusi paliks stāvot bīstami tuvā attālumā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazāk par 25 000 eiro - Fiat atklāj elektriskā krosovera Grande Panda cenu

Fiat licis noprast, ka pilnīgi jaunā elektriskās piedziņas krosovera Grande Panda cena būs mazāka par 25 000 eiro, kas padara to par vienu no lētākajiem piedāvājumiem tirgū. Lasīt vairāk

 

Luka de Meo: elektriskā mobilitāte ir tikai “viens no risinājumiem” 14

Renault vadītājs dalījies domās par elektriskās mobilitātes nākotni. Lasīt vairāk

 

Salacgrīvas tilta būvnieki: Darbs ir izaicinošs (+ VIDEO) 2

Sācies aktīvs darbs pie gandrīz 15 miljonu vērtā Salacgrīvas tilta projekta īstenošanas. Lasīt vairāk

 

Ātrums, alkohols vai agresīva braukšana – kas ir pamatā satiksmes negadījumu skaita pieaugumam? 49

Jūlijs uz Latvijas ceļiem iezīmējies ar īpaši smagiem negadījumiem – piecas personas cietušas ceļu satiksmes negadījumā, ko izraisīja distances neievērošana, vēl cita sadursme notikusi, jo autovadītājs, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti