"BMW" restaurēs Elvisa Preslija rodsteri (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 25.jūlijs 2014 8:06

"BMW" apņēmies atjaunot "BMW 507" rodsteri – vēsturisku automobili, ko savulaik iegādājies rokenrola karalis Elviss Preslijs, paturot savā īpašumā četrus gadus. Automobili uz Minheni nogādājis rodstera pēdējais īpašnieks, amerikāņu inženieris Džeks Kastors, pie kura tas glabājies no 1968.gada.

Restaurācijai nodotais rodsters no konveijera noripoja 1957.gadā un tika iekļauts "BMW" testa automobiļu sarakstā. Dziedātājs to iegādājās 1958.gadā, pildot armijas dienesta pienākumus Minhenē. Pirms pārdošanas automašīnai apmainīja dzinēju, pārnesumkārbu un vējstiklu, kā arī pēc dziedātāja lūguma oriģinālo baltās krāsas virsbūvi pārkrāsoja sarkanu. Par pirkumu Preslijs samaksāja 3750 dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Pēc dienesta beigām dziedātājs pārveda automobili uz ASV un divus gadus vēlāk pārdeva to Tomijam Čārlzam – kāda Ņujorkas "Chrysler" dīleru salona darbiniekam. Menedžeris pārveda rodsteru uz Alabamu un veica diezgan apjomīgu pārbūvi: oriģinālais 150 ZS V8 3.2 tika nomainīts pret "Ford" vai "Chevrolet" (precīzu datu nav) astoņcilindru dzinēju, ātrumkārba – ar "Borg-Warner" transmisiju, bet aizmugures tilts – ar "General Motors" ražojumu. Modificētais rodsters piedalījās vietējā mēroga dragreisa sacīkstēs, līdz to 1968.gadā iegādājās Kastors.

Foto: Publicitātes foto

Kastors nosūtīja vēsturisko spēkratu uz "BMW" galveno mītni Minhenē 2014.gada jūlijā. Kādu brīdi to ļaus apskatīt "BMW" muzeja viesiem, bet pēc tam sāksies restaurācija, kas tiek plānota divu gadu garumā.

"BMW 507" savu pirmizrādi piedzīvoja 1955.gada Frankfurtes autoizstādē. "BMW" to gatavoja kā "Mercedes-Benz 300SL" konkurentu un uz konveijera tas noturējās divus gadus (1958.-1959.g.).

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viedoklis 26.jūlijs 2014 13:51
2 3 Atbildēt

Izgāztuves karalis, narkomāns un izvirtulis izvēlas murarņiku mašīnas.

Kas ir 26.jūlijs 2014 14:52
1 0 Atbildēt

murarņiks?

sarashkins 27.jūlijs 2014 20:59
1 1 Atbildēt

Tad "rodsters" vai "rodsteris"? Izlemjiet!

Pirmais akuzatīva locījumā ir "rodsteru", otrais - "rodsteri", rakstā figurē abas versijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti