"Land Rover Discovery Sport" tagad oficiāli (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 4.septembris 2014 7:39

Britu kompānija "Land Rover" oficiāli iepazīstinājusi ar jauno krosoveru "Discovery Sport," kas stāsies modeļa "Freelander" vietā. Tirdzniecībā tas nonāks 2015.gadā un Vācijā maksās vismaz 31 900 eiro.

Foto: Publicitātes foto

"Discovery Sport" garums ir 4590 mm, kas par 24 cm mazāk nekā modelim "Discovery," taču par 9 cm vairāk nekā "Freelander." Bagāžas nodalījuma tilpums ir 829 litri, bet gadījumā, kad otrā sēdekļu rinda maksimāli tuvu piebīdīta pirmajai, kas iespējams visām "Discovery Sport" versijām par 160 mm, izņemot bāzes variantu, bagāžnieka tilpums pieaug līdz 981 litram.

Foto: Publicitātes foto

"Land Rover Discovery Sport" tiks piedāvāts ar diviem dīzeļa un benzīna turbo motoriem. 2,2 litru dīzeļdzinējs atkarībā no modifikācijas attīstīs 150 (TD4) vai 190 (SD4) ZS jaudu, bet griezes moments abos gadījumos ir vienāds – 420 Nm, turklāt tas pieejams jau pie 1700 apgriezieniem minūtē.

Foto: Publicitātes foto

Benzīna motoram ir 2,0 litru tilpums, 240 ZS jauda un 340 Nm griezes moments. Uz 100 km šāds agregāts patērē vidēji 6,7 litrus degvielas, bet kaitīgo CO2 izmešu daudzums būs 191 g/km.

Foto: Publicitātes foto

"Discovery Sport" benzīna motors tiek komplektēts ar ZF deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas salīdzinot ar savu sešpakāpju priekšteci, ir par 7,5 kilogramiem vieglāka. Abiem dīzeļiem jaunā transmisija tiks piedāvāta kā papildaprīkojums, bet dīzeļversijas bāzes variants jau no rūpnīcas tiek komplektēts ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.  

Foto: Publicitātes foto

Jau ar modeļa startu pircējiem tiks piedāvāta krosovera versija ar pastāvīgo "Haldex" pilnpiedziņu un pieslēdzamo "Active Driveline." Pēdējā paredzēta vienīgi dīzeļversiju piecvietīgajam variantam (trešā sēdekļu rinda opciju sarakstā visām versijām) un pārsniedzot ātrumu 35 km/h atslēdzas.  Vēlāk ražotājs sola arī lētāko priekšpiedziņas modifikāciju.

Foto: Publicitātes foto

Sarežģītākos braukšanas apstākļos vadītājam palīdzēs "Terrain Response" sistēma ar četriem režīmiem: "General," "Grass/Gravel/Snow," "Sand" un "Mud and Ruts." Pirmais no tiem ir automātiskais režīms, otrs palīdz pārvietoties pa slideniem ceļiem, "Sand" izlīdzēs smiltīs, bet "Mud and Ruts" paredzēts dubļiem. "Discovery Sport" pieejama arī funkcija "Wade Sensing," kas ir neatsverams palīgs līdz pat 600 mm dziļu ūdens šķēršļu pārvarēšanā – pateicoties sānu atpakaļskata sensoros iebūvētajiem sensoriem, sistēma izmēra ūdens dziļumu un nosūta datus uz astoņu collu multimediju sistēmas ekrānu, kā arī brīdina vadītāju ar skaņu signāliem.

Foto: Publicitātes foto

Elektronisko palīgu sarakstā arī ceļazīmju atpazīšanas sistēma, sistēmas, kas brīdina par joslas pārkāpšanu un transportlīdzekļiem aklajā zonā, parkošanās palīgsistēma. Paredzēts arī gaisa drošības spilvens gājējiem. No papildaprīkojuma saraksta var izvēlēties projekcijas displeju, augstvērtīgu "Meridian" audio sistēmu ar 17 skaļruņiem, "Land Rover InControl" aplikāciju, kas palīdzēs savietot dažādu operētājsistēmu ierīces ar automašīnas multimediju iekārtu. 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 4.septembris 2014 9:19
0 0 Atbildēt

Tagad domāju, ko ņemt - šo, ņivu vai dacīti...

janka 4.septembris 2014 19:27
0 0 Atbildēt

ņem ķerru , ne šis ne ņiva ,ne dacīte tev nesanāks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti